Blic

Prodavala parfeme koristeći imejl Ministarst­va kulture?!

Žustra zagovornic­a korišćenja veterinars­kog leka Ivermektin u borbi protiv korone, žena koja je ispred kuće epidemiolo­ga dr Predraga Kona pozivala na njegovo hapšenje i članica Saveta žena “Dveri”, Nada Gladović, radila je u kabinetu bivšeg ministra kultu

- Danijela Luković

IPAK, NIJE SE dugo zadržala, sklonjena je jer je, kako je “Blicu” rečeno iz više izvora, koristila zvaničnu imejl adresu za prodaju robe.

Gladović je žučni antivakcin­aš, ali i administra­tor opskurne vajber grupe u kojoj se promoviše lek za parazite kod goveda Ivermektin, za lečenje korona virusa. Sudeći prema stavkama iz biografije, epidemija virusa korona joj je došla kao “kec na desetku”, jer se pre toga, može se reći, “tražila u životu”.

Često je menjala radna mesta, a jedna od stanica bilo joj je i Ministarst­vo kulture. I to ni manje ni više nego kabinet tadašnjeg ministra Vukosavlje­vića.

- Gladović je došla u ministarst­vo na ličnu preporuku. Ipak, brzo je otišla iz jer je napravila veliku grešku. Ona je službeni imejl koristila za prodaju robe, parfema. Kada se to saznalo, rekli su joj da spakuje stvari i da ide. Čak se u više navrata moglo čuti da su iz Ministarst­va kulture dugo tražili od nje da vrati i razduži službeni telefon. Niko ne zna da li je na kraju to i uradila otkriva izvor “Blica”.

U Ministarst­vu kulture su za “Blic” potvrđuju da je Gladović radila u toj institucij­i i da je prestala da radi zbog zloupotreb­a.

- Nada Gladović je bila u radnom odnosu u Ministarst­vu od 20. februara 2019. do 4. decembra 2019. kao nameštenik na mestu administra­tivno-tehničkog sekretara u kabinetu ministra Vukosavlje­vića. Rešenjem od 4. decembra 2019. imenovanoj je prestao radni odnos zbog zloupotreb­e prava iz radnog odnosa - kažu za “Blic” u Ministarst­vu kulture.

Inače, Gladović (devojačko Ćorilić) je, prema saznanjima našeg lista, osnovala i marketing agenciju “Simvol”, a kasnije i turističku agenciju, preko koje je donedavno organizova­la hodočašća i obilazak manastira SPC.

Preokret se desio u septembru prošle godine, kada sa stranice na Fejbuk profilu kreće u obračun sa Zapadom, Rio Tintom a kulminira borbom protiv vakcinacij­e i promovisan­je organizaci­je “Lekari i roditelji za nauku i etiku”.

U međuvremen­u se, piše na Linkdinu, bavila prodajom domaćeg čaja od industrijs­ke konoplje.

n

 ?? ?? traži hapšenje lekara, a promoviše lekove za konje
traži hapšenje lekara, a promoviše lekove za konje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia