Blic

LIKVIDACIJ­E

- E. B. E.B.

veljko belivuk i marko miljković optuženi za pet teških ubistava

Milića i Dušana Ivanovića. Osoba pod kodnim imenom Kamenko Kuč dobila je status svedoka saradnika. Navodno, on je trebalo da počini sve likvidacij­e.

Kao organizato­r kriminalne grupe označen je Vukadinovi­ć, koji je iz spuškog zatvora davao uputstva koga, kada i gde treba likvidirat­i. U nalozima koji su kontrolisa­ni, njegov je otkriven pod imenom “Laufer”. U jednoj od njegovih komunkacij­a sa drugim okrivljeni­m, on je davao direktna uputstva sada svedoku saradniku u ovom predmetu kodnog imena Kamenko Kuč, gde i

U Višem sudu u Podgorici bilo je zakazano razmatranj­e optužnice u predmetu za planiranje likvidacij­e Miljkovića i Belivuka ali je odloženo. Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti ih za dve likvidacij­e koje su navodno direktno oni počinili u Spužu u Danilovgra­du.

kako počiniti ubistva. On je dobio naređenja da Belivuka i Miljkovića ubije na aerodromu Tivat, prilikom šalterske overe avionskih karata kada krenu da izađu iz Crne Gore. Takođe, u tim porukama Laufer sugeriše svedoku saradniku da se adekvatno obuče i obaveštava ga da su mu obezbeđeni vozač i vozilo za izvršenje krivičnog dela. Takođe, Laufer svedoku saradniku saopštava da je kao mesto bekstva nakon ubistava određena plaža Jaz, gde će zapaliti auto kojim će pobeći sa aerodroma i da će ga tamo čekati drugo vozilo za dalje bekstvo.

nn25. oktobra ove godine u stanu na Čukarici usmrtila sedamdeset­četvorogod­išnjeg supruga.

-Moguće i da je nesrećnog Đ. J. sekla flašom, a navodno je na telu imao i ubod. Moguće da ga je prvo tukla i maltretira­la, a da mu je smrtonosni udarac zadala palicom - objašnjava izvor iz istrage.

Kako saznajemo, R. J. nije pokazala kajanje kada su je hapsili.

Kako su isprčale komšije uhapšena žena i ranije je bila problemati­čna i navodno je i ranije maltretira­la svog supruga.

- Često se svađala po komšiluku i sa suprugom - ispričale su komšije.

Čovek koji je ubijen retko je izlazio, bio je bolestan i teško govorio, kako su ispričale komšije gotovo je potpuno bio savijen dok je hodao.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia