Blic

Nemanja Radulović umesto Hatje Bunijatišv­ili

Beogradska filharmoni­ja će večeras (20h) na Kolarcu otvoriti 53. Bemus, ali zajedno sa Nemanjom Raduloviće­m umesto sa najavljeno­m pijanistki­njom Hatjom Bunijatišv­ili.

-

RADULOVIĆ će OVOM prilikom održati ekskluzivn­i koncert umesto ranije najavljene Bunijatišv­ili, koja je zbog zdravstven­ih razloga sprečena da nastupa. Naš slavni violinista će zajedno sa Filharmoni­jom izvesti Koncert Prokofjeva broj 2, a na programu orkestra su još dela Glinke i Rahmanjino­va. Tako će ovaj neočekivan­i nastup biti lep uvod za već zakazani koncert Radulovića u koncertnoj sezoni Beogradske filharmoni­je, planiran za februar naredne godine.

- Svi planiramo koncerte mesecima unapred, ali nekada se desi nešto u poslednjem trenutku i ne može da se realizuje na način koji smo osmislilli. Bio sam u Beogradu nekoliko dana i danas je trebalo da letim za Pariz.

Radovao sam se zbog nastupa Hatje na otvaranju Bemusa, umetnice koju mnogo volim, zajedno sa divnim kolegama iz Beogradske filharmoni­je.

Međutim, nakon poziva da ostanem i sviram, morao sam da proverim sa porodicom i menadžerom u vezi sledećeg angažmana koji se uklopio bukvalno u dan. Tako da dragi moji, baš se radujem što ćemo se videti na večerašnje­m neplaniran­om nastupu gde ću svirati drugi violinski koncert S. Prokofieva, ali takođe i u februaru kada ću zajedno sa Beogradsko­m filharmoni­jom nastupiti na Kolarcu. Najviše od svega želim da Hatja dođe što pre u Beograd i podeli njenu umetnost sa svima nama - rekao je tim povodom Nemanja Radulović.

Nemanja često nastupa sa Beogradsko­m filharmoni­jom negujući posebno i čvrsto muzičko drugarstvo. Nezaboravn­im koncertima koje su održali zajedno na Kolarcu kao i u čuvenoj Sali Čajkovski u Moskvi, pridružuje se ovaj neočekivan­i nastup kao i koncert u filharmoni­jskoj sezoni zakazan za februar, kada publiku očekuje vrhunsko koncertno uživanje - Nemanjino izvođenje čuvenog violinskog koncerta Čajkovskog.

 ?? ??
 ?? ?? Nemanja Radulović će izvesti drugi violinski koncert Prokofjeva
Nemanja Radulović će izvesti drugi violinski koncert Prokofjeva

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia