Blic

Ulaznice će biti potrebne finale, 5. i 6. novembra samo za BESPLATNO U NA BOKS „ARENU“

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Većina boraca su deca radničke klase. Odluka Saveza omogućava mesto na tribinama onima koji žele uživo da nas gledaju i od srca navijaju, kaže naš kapiten Vladan Babić.

Pobede srpskih boksera na Svetskom prvenstvu 2021. koje se održava u beogradsko­j “Areni”, ukupno deset u prvih šest dana takmičenja, ostavilo je sladak utisak među ljubitelji­ma plemenite veštine u našoj zemlji. Zavladalo je veliko interesova­nje za dolazak u “Arenu” i uživo praćenje borbi i iz tog razloga u Bokserskom savezu Srbije su se odlučili na sjajan potez.

Ispunjena je želja boksera da BSS dozvoli besplatan ulaz za kvalifikci­one meče i polufinala koji su na programu od 24. oktobra do 4. novembra 2021. sa sesijama od 13 i 18 časova.

Svi koji su kupili ulaznice za kvalifikac­ije, moći će da ih zamene za karte koje će se štampati za preostale borbe 1, 2. i 4. novembra.

- Većina boraca su deca radničke klase. Odluka Saveza omogućava mesto na tribinama onima koji žele uživo da nas gledaju, od srca navijaju i svima nama budu dodatna važna podrška istakao je kapiten Vladan Babić, koji je juče poražen u borbi sa Azerbejdža­ncem Abdulajevo­m - 5:0.

Inače, i juče je jedna od glavnih tema bilo suđenje u subotu, kada su naši bokseri drastično oštećeni. Na samom startu mladi srpski as Omer Ametović boksovao je protiv Temirtasa Zusupova iz Kazahstana u kategoriji od 46 do 48 kilograma, gde su direktne odluke sudija bile protiv našeg boksera, što ga je i koštalo pobede.

- Usledila je i druga krađa u meču našeg Pavela Fjodorova u kategoriji do 63,5 kg koji se borio protiv Turčina Kerema Oezmena. Kraj dana obeležila je najveća krađa koja je započela kao i prethodne dve, dodelom prve runde na konto protivnika srpskog boksera. Šampion Srbije Almir Memić vodio je bitku protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kilograma. Prva runda bila je čista pobeda našeg asa, ali su sudije ponovo radile protiv Srbije, što im je bila celodnevna misija - poručili su iz BSS. Odmah po donošenju ove sramne odluke, Jovica Panić ispred BSS podneo je žalbu i očekuje se da zaseda sudijska komisija AIBA.

- Mislim da sam bio ubedljiv, bolji i u prvoj i trećoj rundi, dao sam sve od sebe možda i više. Protivnik je prljavo boksovao, što može da se vidi na svakom snimku, a sudija u ringu ga nije čak ni opomenuo, dok je mene nonstop upozoravao na sve, svaki moj korak. Za mene je ovo veliko iskustvo, prezadovol­jan sam pre svega jer mi je posle meča čestitao predsednik našeg saveza Borovčanin, selektor Piperski i treneri, ali od sudija nismo mogli dalje - rekao je Almir Memić.

n

 ?? ?? mirončikov je bio ubedljiv u prvom meču na svetskom prvenstvu
mirončikov je bio ubedljiv u prvom meču na svetskom prvenstvu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia