Blic

KLOP ŽELI DA LUKU VIDI U LIVERPULU

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Srpski napadač Luka Jović je napravio veliku grešku kada je u leto 2019. godine izabrao Real Madrid. Igrao je tek povremeno kod Zinedina Zidana, delovalo je da će mu svanuti po dolasku Karla Ančelotija, ali tek sada je nevidljiv za trenera - čak i kada nema Karima Benzeme. Britanski „Dejli mejl“, pozivajući se na izvore iz Španije, prenosi da se Liverpul uključio u trku za potpis Jovića, a da im je glavni konkurent Arsenal. Navodno je Jirgen Klop tražio od Liverpula da dovede Jovića kako bi Žota i Firmino dobili konkurenci­ju, dok od napadača imaju još samo Divoka Origija.

As Fulama je postigao 18 golova na 15 mečeva u ovoj sezoni, dok za “orlove” daje gol po utakmici. Svi se nadamo da će seriju da nastavi i 14. novembra u Lisabonu i da će da nas direktno odvede na Mundijal u Katar.

Za neke je 13 baksuzan broj, ali toliko je dana ostalo do meča decenije između fudbalera Portugalij­e i Srbije u kvalifikac­ijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine. U Lisabonu, 14. novembra, “orlovi” će pobedom overiti direktnu kartu za Katar. Da li će nam i bod biti dovoljan, saznaćemo tri dana ranije, kada Portugalci gostuju Republici Irskoj.

Selektor Dragan Stojković bi danas-sutra trebalo da saopšti spisak igrača. Više-manje, to će biti ista imena kao i pre mesec dana, uoči duela sa Luksemburg­om i Azerbejdža­nom. A, kao i više puta ranije, ponovo će sudbina našeg tima da bude u rukama jednog čoveka - Aleksandra Mitrovića. “Kralj Čempionšip­a” je nezadrživ, postigao je het-trik za Fulam protiv Vest Bromvič Albiona i potvrdio je da se nalazi u mondijalsk­oj formi. Na 15 mečeva druge po kvalitetu lige u Engleskoj sakupio je 18 golova.

- Mislim da nikada ovako nisam igrao, da sam u najboljoj formi u karijeri. Samouveren sam, dobro se osećam na terenu, raspoložen­a sam... Nikada nisam sumnjao u svoj

Od Mitrovića se očekuje da predvodi Srbiju u poslednjem meču kvalifikac­ija za Svetsko prvenstvo 2022. godine 14. novembra protiv Portugalij­e u Lisabonu

s njim, ali očigledno mu prijam kao trener. I mislim da bih mu prijao i kao saigrač, dao bi još više golova pored mene. Dobro je da ima samopouzda­nje. Mitar nije sebičan igrač koji samo misli kako da postigne gol. Svi igraju za kolektiv i to mislim da se primećuje, to je za mene velika stvar kao trenera - izjavio je nedavno selektor Stojković.

Sa Mitrovim golovima dobro su upoznati i Portugalci, koji nisu uspeli da ga zaustave u Beogradu,

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia