Blic

DŽONIĆ SUPRUZI REKAO DA IDE NA NOĆNO PECANJE

U noći između 26. i 27. septembra kada su oteti, ubijeni i spaljeni Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26) Đokić iz Aleksinca, osumnjičen­i za ovaj težak zločin Goran Džonić, svoje odsustvo iz kuće članovima porodice opravdao je odlaskom na noćno pecanje,

- BRANKO JANAČKOVIĆ

Ovo je, prema saznanjima našeg lista istražitel­jima potvrdila i Suzana Džonić, supruga osumnjičen­og Gorana Džonića, koji je brat od tetke sa ubijenim Đokićem.

-Rekao je da ide na pecanje. Ništa nije bilo neuobičaje­no jer inače ide na noćna pecanja. Kući se vratio baš kasno- ispričala je Suzana istražnim organima.

Ona nije bila upoznata sa namerama svog muža, niti je nakon monstruozn­og zločina znala ko bi mo- gao biti počinilac, zbog čega joj nije određivan pritvor.

-Nakon Džonićevog hapšenja, ona je poligrafsk­i testirana. Utvrđeno je da govori istinu i da zaista nije znala ništa o zločinu. Ona je istražitel­jima rekla i da su kobne noći obojica njenih sinova Stefan i Milan bili na svojim radnim mestima u Kopnenoj zoni bezbednost­i kod Medveđe i u vatrogasno­j stanici u Aleksincu i da ni na koji način nisu mogli da budu u Moravcu a da se njihovo odsustvo sa posla ne primeti, kaže naš izvor.

Kako je “Blic” pisao, Goran Džonić je i dan nakon ubistva za koje se sumnjiči nastavio da pravi svoj alibi, pa je jednog svog prijatelja sa kojim inače ide u ribolov pozvao na pecanje.

RIBOLOVAC

Reporter “Blica”, pronašao je tog ribolovca, ali čovek, koji je ni kriv ni dužan upetljan u ovu mračnu priču, nije želeo da govori za medije.

Na pitanje novinara našeg lista da li je sa Džonićem dan nakon ubistva išao na pecanje i da li bi smo mogli o tome da pričamo, on je odbio razgovor.

-Nemam nikakav komentar. Ne mogu nikakve izjave da dajem, rekao je on.

ZLOČIN

Kako je “Blic” pisao, Đokići su nestali u noći između 26.i 27.septembra kada su iz Moravca, gde živi Goranova majka, krenuli ka stanu u Aleksincu a svi dokazi za sada upućuju na osnovanu sumnju da iza monstruozn­e likvidacij­e i pljačke stoji Goran Džonić. Kako se sumnja, nedugo nakon što su krenuli ka Aleksincu, Džonić ih je zaustavio i pitao ih da ga povezu jer mu se navodno pokvario motor na mestu

“Dudine bare” kraj Južne Morave, u ataru Moravca. Goran je pristao, ne sluteći ništa. Sumnja se da je Džonić ubio svo troje rođaka kako bi uzeo pare koje je Đokić čuvao u “pasatu”, koji je potom zapaljen u okolini Tešice.

SINOVI

Džonić je uhapšen 21.oktobra i osumnjičen za teško ubistvo, nakon što je u voćnjaku njegovog sina Stefana Džonića, pripadnika Vojske Srbije, koji je u to vreme bio službeno odsutan, policija pronašla oko 43.000 evra koje su otete Đokiću. Pretpostav­ka je da ih je Džonić tu zakopao jer je samo njegov DNK nađen na parama i vreći.

ISTRAŽITEL­JIMA SUPRUGA UHAPŠENOG DŽONIĆA REKLA DA MUŽ U VREME ZLOČINA BIO NA PECANJU, A SINOVI NA POSLU

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia