Blic

Nataša izvela kolege u provod zbog nagrade

Nakon predstave “Tre sorele” poznatoj glumici uručena je statueta „Zoran Radmilović“za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Nere, a ona nije mogla da sakrije emocije povodom ovog značajnog priznanja.

- D. Đorđević FILIP JOVANOVIĆ D.đorđević

U SVOJU KOLEKCIJU mnogobrojn­ih nagrada, Nataša Ninković, sada je dodala i jednu posebnu, a to je priznanje koje nosi ime po glumačkom doajenu Zoranu Radmilović­u. Nagrada je glumici uručena nakon predstave u Zvezdara teatru, iako ju je osvojila na nedavno završenom pozorišnom festivalu Dani Zorana Radmilović­a u Zaječaru, međutim to je nije omelo da istu proslavi sa kolegama u jednom restoranu.

- Nataša je sijala od sreće zbog nagrade, prosto nije mogla, a ni želela, da sakrije emocije koliko joj je ovo priznaje bitno i drago. Jedva je zadržala i suze radosnice na sceni prilikom uručenja statue, te je odmah nakon predstave pozvala kolege da joj se pridruže u obližnjem restoranu kako bi zajedno proslavili njen uspeh - kaže izvor blizak glumici te dodaje:

- Sloboda Mićalović, Nebojša Dugalić, Vesna Čipčić, bili su samo neki od kolega koji su uživali u Natašinom slavlju, a dobar provod potrajao je duboko u noć. Kako to obično i biva, na kraju se cela žurka završila uz pesmu, a predvodnic­e su bile upravo Nataša i Sloboda. Svi su se odlično proveli i celo veče je bilo ispunjeno smehom, a uz raznorazne đakonije koje su se našle na stolu bilo je jasno da Ninkovićev­a nije ni malo štedela na proslavi povodom priznanja. n

zbog nagrade, Nataša je sijala od sreće na sceni je jedva nije krila emocije, a

Slavlje sa zadržala suze radosnice. restoranu, kolegama bilo je u obližnjem smejali i gde su se dobro zabavili, u noć nazdravlja­li do kasno

Dizajnerka je izazvala pravu buru reakcija na društvenim mrežama kada je poručila da je tema smrti potpuno zanemarena u našoj kulturi.

Dizajnerka nemeštaja Elena Karaman godinama unazad praktikuje paganske rituale, a ovog puta osvrnula se na samhain “festival”, koji obeležava kraj sezone žetve i početak zime ili “tamniju polovinu” godine.

- Portal nadolazeće tame u ciklusu prirode sa sve kraćim danima, a dugim noćima. Po aksiomu “kako unutra tako spolja- kako spolja tako unutra”, osećam je duboko u sebi takođe. I dozvoljava­m joj da bude. Držim joj polje u prisutnost­i za sebe, za druge. Lekovito doba na točku godine. Kada sinhronizo­vani sa prirodom u portalu koji su nam drevni ostavili da gori kao baklja u našim unutrašnji­m tunelima tame obasjavaju­ći i indikujući puteve isceljenja. Taj put je uvek spiralno na dole, u sebe. Duboko u

i zapevala, pa je Glumica je uz kolege Ninkovićev­a nije društvo bilo oduševljen­o. ovog okupljanja štedela u organizaci­ji

Ovo je vreme da udahnemo duboko i sa hrabrošću predačkom se spustimo u sve ćoškove svoje podsvesti i svi dunemo prašinu sa škrinja, kaže ona

podsvesno u srce kosmosa (kako unutra tako i spolja). Ovo je vreme da udahnemo duboko i sa hrabrošću predačkom se spustimo u sve ćoškove svoje podsvesti, dunemo prašinu sa škrinja u kojima su pohranjeni albumi povreda nekada naši lični, nekada transgener­acijski, a nekada karmički. Kada jedan po jedan, obasjamo svetlom prisutnost­i, aveti mraka nestaju, a senke postanu deo naše lične legende - napisala je Elena.

Prema njenim rečima samhain označava središnu tačku u linearnom vremenu između jesenje ravnodnevn­ice i zimske kratkodnev­nice i predstavlj­a portal metafizčck­e smrti i silaska u tamu.

- Priroda umire, da bi na zimsku kratkodnev­nicu otpočela svoje ponovno rođenje. Tema smrti je potpuno zanemarena u našoj modernoj kulturi. Smrt je velika medicina. Naterala me je da joj gledam u pravo u oči uzimajući ono najdragoce­nije. Ono što sam i donela na ovaj svet upravo u vreme ovog portala na zadušnice. Ah, kakva učiteljica. Da ne posedujemo ništa i nikoga, ljudima u prolazu. Kucali panično u sve drvene stvari, za svaki slučaj pominjali sva paganska božanstva, a kamoli ona prava. Na sve i na sav glas govorili pu pu, na svaki dobar glas pa i na loš da ne ureknemo. Molili se da aparat za otkucaje srca ne prestane da pišti, da traje večno, iako je svakom zdravom taj zvuk iritantan. Molili smo se da dobijemo vreme da kažemo što nismo, da održimo dato obećanje, da zagrlimo, poljubimo, da naša ljubav ne padne na kamen na kome rasprostir­u daće, rumeni rođaci iz ravnica. Molili smo se na semaforima, u prodavnica­ma, servisima, podrumima, potkrovlji­ma, u tramvajima, u sebi... O kako smo se molili za novi dan, za sat, za još jednu novu uspomenu, za novu sliku, da ona prošla sa maskom ne bude poslednja. Molili smo se božanstvim­a ovde smo privremeno, i svaka bol je ciklična, a svaka smrt novi početak. I da postoje svetovi izvan čulnog i opipljovog. Vidimo spektar boja od crvene do ljubičaste, ali znamo da postoje i infracrven­a i ultraljubi­časta. To što nešto nismo u stanju da opazimo našim ograničeni­m čulima, ne znači da ga nema- smatra Elena.

Ona je mišljenja da su u vreme prirodnog portala velovi između svetova tanki.

- Zato su u njemu smešteni praznici mrtvih. Ništa nije slučajno, jer tada je ovo kvantno sada podešeno na frekvencij­u onostranog. Na frekvencij­u tame, a gde je ona najgušća, tu se pretvara u svoj opozit i iz nje se rađa svetlo ponovnog rođenja. Blagoslove­no nam svima bilo, da u lakoći zagrlimo svaku svoju unutrašnju senku i zavolimo se baš takvi kakvi jesmo. Neka tako bude - rekla je Elena.

Inače, Elena je nedavno proslavila 50. rođendan, kada je u domu napravila ritual, gde su gosti između ostalog ležali na podu. Elena je na jednom od video snimaka kratko napisala:

- Hvala na blagoslovi­ma... Na predivnoj ceremoniji, na ljubavi koju sam dobila. Srce radosno.

Ona je na početku večeri udarala u bubanj dok su svi ćutali, što je tradiciona­lni deo paganskih rituala. 

i znanim i neznanim, za samo još jednu poruku, koliko god ona banalna bila - rekao je voditelj, a onda se osvrnuo na zdravstven­e radnike:

- A ustvari trebalo je da se molimo vama u zabranjeni­m zonama, u odelima u kojima su svi isti i samo se po osmesima raspoznaju. Vama sa propušteni­m pozivima od dece, jer muževi i žene znaju da ne zovu, ali deca još ne mogu da razumeju vaše zakletve odavno položene, koje postaju sudbina. Trebalo je da se molimo vama koji ste umesto nas milovali ruku i rekli „izdržaće“malo glasnije, pa baš tako da ona čuje. Rekli prkosno: “mlada je”, na nekom kolegijumu, “hajde da uradimo sve”. Da, trebalo je da se molimo vama da naša ljubav ne pada na kamen na koji rasprostir­u daće. 

Postoje svetovi izvan čulnog i opipljivog. Vidimo spektar boja od crvene do ljubičaste, ali znamo da postoje i infracrven­a i ultraljubi­časta. To što nešto nismo u stanju da opazimo našim ograničeni­m čulima, ne znači da ga nema.

DA BI NA ZIMSKU SVOJE KRATKODNEV­ICU OTPOČELA PONOVNO ROĐENJE

Molili smo se svemiru i univerzumu i ljudima u prolazu, kucali panično u sve drvene stvari. Božanstvim­a neznanim i znanim. A trebalo je da se molimo vama u zabranjeni­m zonama, poručio je voditelj

SIGURNI SMO DA ste dosad isprobali razne sveže sokove, ali ovaj je nešto sasvim posebno, i po ukusu i po benefitima za telo

Zdrava ishrana podrazumev­a da podjednako jedemo kisele i alkalne namirnice. Ipak, nekako uvek završimo više jedući hranu koja u organizmu stvara kiselinu. Tada vam može pomoći napitak od crvenog kupusa, smuti naziva ljubičasti raj, koji čisti telo od loših bakterija.

Lako ćete ga napraviti sami, s tim da znate, ne pijte ga uveče već preko dana, kada se unose sirove namirnice.

Za pripremu je najvažnije da je voće i povrće zrelo.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Divni ukus nalik anisu soku Daje komorač, pa se odlično slaže sa slatkim grožđem
Divni ukus nalik anisu soku Daje komorač, pa se odlično slaže sa slatkim grožđem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia