Blic

NEKA SE U BEOGRADU PONOVI ISTANBUL ‘92.

Crno-beli su protiv kluba iz Badalone postali prvaci Evrope, a i tada je na klupi sedeo Željko Obradović.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Prva pomisao kada se pomenu Partizan i Huventud je finale 1992. za titulu prvaka Evrope, kao i trojka Aleksandra Đorđevića koja je uz zvuk sirene za pobedu crno-belih sa 71:70. Tada je na klupi srpskog kluba sedeo Željko Obradović, a sedeće i večeras (20.30) u “Pioniru” gde ćemo gledati reprizu istanbulsk­og finala, ali u formatu 3. kola Evrokupa.

Oba tima imaju maksimalan učinak posle dva meča, s tim da je koš-razlika malo na strani Šppanaca. Takođe, ova tima ovo takmičenje vide kao karti za povratak u Evroligu.

Kao što je poznato, crnobeli ove sezone ne znaju za poraz - u ABA ligi imaju 6-0, u Evrokupu 2-0.

- Svaka sledeća utakmica je najteža, a Huventud je sigurno tim koji zaslužuje svaki respekt. Prvo, zato što imaju igrače sa velikim iskustvom, a potom jer igraju veoma dobru košarku. Apsolutno kontrolisa­nu u svakom trenutku, sa dosta izmena, ritma i promena odbrane, što će naravno iziskivati našu maksimalnu koncentrac­iju i da od prvog trenutka shvatimo na koji način moramo da igramo protiv njih, ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu - rekao je Željko Obradović.

Kapiten Rade Zagorac složio se sa Obradoviće­m da je tim iz Badalone najteži test od starta sezone.

- Još jedan odličan ispit i provera protiv verovatno najkvalite­tnije ekipe sa kojom smo se od početka sezone suočili. Već godinama imaju kontinuite­t u načinu igre, a i rosteru koji se svake godine pojačava. Španske ekipe igraju inteligent­nu košarku koja nije laka za skautiranj­e i za samu pripremu, oni umeju da igraju i Huventud je dobar primer toga. Neće biti dovoljno da ih samo fizički nadigramo kako bismo pobedili - podvukao je Zagorac.

Nije potrebno da podsećamo da je ove godine važna svaka pobeda, zbog novog sistema takmičenja u Evrokupu, gde će prednost u nokaut fazi imati tim sa boljim skorom. Pri tome, važna stavka je da se igra samo jedan meč, na terenu bolje plasirane ekipe.

Takođe, Partizanu od Huventuda počinje serija teških mečeva, ukupno šest za 18 dana. Za vikend igra sa FMP-OM, zatim gostuje Andori, a 14. novembra ga čeka derbi sa Crvenom zvezdom, koja će imati podršku sa tribina. Seriju nastavljaj­u kod kuće sa Lijetkabel­isom, dok će u “Areni” da ugoste i Budućnost u ABA ligi. 

OBRADOVIĆ UPOZORAVA SVOJE KOŠARKAŠE DA JE HUVENTUD NAJJAČI RIVAL OD POČETKA SEZONE

Kevin Panter je od početka sezone preuzeo ulogu lidera u novom Partizanu koji ne zna za poraz osam od osam

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia