Blic

BARSA NA SVE ILI NIŠTA SA DINAMOM

Midtjiland će u četvrtak napasti i Aleksandar Katai i Milan Pavkov, koji su spremni za evropska iskušenja.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

BAJERN, JUVENTUS I Čelsi imaju priliku da večeras pobedama u mečevima 4. kola praktično obezbede plasman u nokaut fazu Lige šampiona. S druge strane, Barselona mora da uhvati poslednji voz kako bi ostala bar u trci za drugo mesto u E grupi, odmah iza neprikosno­venih Bavaraca. Barselona nema trenera, nema igru, nema ni dovoljno bodova, a na gostovanju Dinamu iz Kijeva neće imati ni povređenog Pikea i Aguera, koji je još u bolnici nakon što je kolabirao protiv Alavesa, Brajtvajta, Arauha... V. d. trenera Serhi Barhuan ne zna ni da li će moći da računa na Pedrija, De Jonga, Serhija Roberta, Dembela i Fatija koji su svi 50:50.

Dosta golova očekuje se u Bergamu, gde Atalanta želi da se osveti Mančester jubnajtedu za poraz u prethodnom kolu. Italijani su poveli 2:0, ali su odlučili da se brane, pa su se kući vratili bez bodova (2:3).

nPrvi meč sa Midtjiland­om (1:1) je najavio da nešto ne valja u igri Crvene zvezde, duel sa Radničkim iz Niša je to i potvrdio (1:0), da bi sa Radnikom (1:2) sve bilo jasno kao dan. Trener Dejan Stanković i crveno-beli nisu pročitali prva dva znaka upozorenja, reagovali su tek posle trećeg kada je Partizan pobegao na “plus 8”. Nad prosutim mlekom ne vredi plakati, iako će šamar iz Sudrulice još dugo da bridi.

Zato su navijači širom otvorenih očiju čekali popravni sa Radničkim iz Kragujevca (3:0), koji je šampion odradio za “sedmicu”. Nije to još bila pravo izdanje Dekijevih momaka, ali se videlo da ekipa ima dovoljno rezerve da zategne ako zagusti. Na “Čika Dači” za to nije bilo potrebe, ali će biti u četvrtak (21) na “Marakani”. Danci stižu u Beograd kako bi pokazali da Zvezda nije zaslužila ni bod u prvom meču, dok je na crveno-belima da odbrane svoju tvrđavu. Pobedom bi 99 odsto overili proleće u Evropi, mada ni remi ne bi bio grdan. Šampion bi imao još dve meč lopte - sa Ludogoreco­m kod kuće (25. novembar) i protiv Brage sa strane (9. decembar).

Šta je novo u Ljutice Bogdana u odnosu na gostovanje Midtjiland­u. Najvažnije i podvučeno crvenim - vratio se Aleksandar

Katai. Bez “Magika”, crveno-beli jedva da postižu gol po meču. Čak i kada je samo na klupi, kao protiv Kolubare (7:1), stvari na terenu izgledaju drugačije. Na šest mečeva kada ga nije bilo u protokolu, Zvezda je dobila četiri, remizirala i izgubila po jedan, uz gol razliku 8:4.

Katai je protiv Kragujevča­na postigao 12 gol u sezoni (na

16 utakmica) i čino je da ekipa igra maštovito, raznovrsno i efikasno. Radnički

Njegoš Petrović je od početka sezone odigrao samo 179 minuta, ali je protiv Radničkog ponovo dobio poverenje Dejana Stankovića

 ?? ?? ponovo osmeh na licima pavkova i kataija koji su bili strelci u kragujevcu
ponovo osmeh na licima pavkova i kataija koji su bili strelci u kragujevcu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia