Blic

Novima trenera Dejana Stankovića

-

možda kvalitetom nije na nivou Midtjiland­a, međutim, da se u nedelju na terenu pojavila ekipa iz Surdulice, Partizan bi već mogao da otvara šampanjac. Odigrao je pedesetak minuta u solidno jakom tempu, što je znak da ima snage za jedno “full” poluvreme u Ligi Evrope.

- Drago mi je zbog Saleta Kataija koji je odigrao sat vremena. Dobiješ na kvalitetu i samopouzda­nju kad je neko poput njega na terenu - zadovoljan je bio Stanković. Druga bitna stvar je gol Milana Pavkova. Div iz Begeča je ponovo nasmejan, raspoložen za igru i opasan za protivničk­e golmane. Pogodak glavom bio je u stilu engleskih golgetera sa kraja prošlog veka. Pavkov iz sezone u sezonu mora ponovo i ponovi da dokazuje da je čovek promene i da je prva Zvezdina “devetka”, iako uprava redovno dovodi pojačanja poput Tomanea, Falčinelij­a, Dionija... Poslednji u nizu nije se proslavio i utisak je da su njegovi “dani slave” na “Marakani” završeni, kao što je slučaj i sa Filipom Falkom. Govor tela italijansk­og fudbalera otkriva da se on ne oseća prijatno u crveno-belom, iako nema sumnje da zna sa loptom. Kod njega ne postoje želja i volja da promeni bilo šta i odaje utisak da mašta o trenutku kada će se spakovati i vratiti na Apeninsko poluostrvo. Au reovir i Arrivederc­i.

Korak po korak kroz “Pozdrav iz Kragujevca” stigli smo i do dobitnika dana. Stanković je sa gornje police pokupio prašinu obrisao sa Njegoša Petrovića. Momak iz Krupnja je pobrao slavu kao bonus igrača, a od kada je “porastao” više je bio na tribinama, nego na terenu. Do Radničkog je sakupio ukupno 179 minuta, a onda je dobio priliku da igra od prvom do poslednjeg. I, oduševio je, najviše onog od koga i zavisi.

- Njegoš je odigrao perfektnu utakmicu. Dugo ga nije bilo, a sada je pokazao da je spreman da u svakom momentu odgovori na bilo koji zahtev. Prezadovol­jan sam zbog njega, samo neka tako nastavi - iskren je bio Stanković.

Petrović je sveža krv koja je potrebna Crvenoj zvezdi i nije zaslužio da bude daleko, daleko iza Sanoga i Krstičića, pa čak i Srnića i mladog Stanića. Zato se sve više i priča da bi Njegoš trebalo da bude Dekijev džoker protiv Midtjiland­a. Za razliku od Sanoga, Petrović može da pomogne i na ofanzivnom planu, odnosno da rastereti Kangu i Ivanića. Snažan je, hrabar, pokazao je više puta da voli Zvezdu i nema razloga da Njegoševo ime “delije” ne skandiraju u četvrtak na “Marakani”.

nTrener Stanković konačno može da odahne posle poraza od Radnika. Katai i Pavkov su spremni

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia