Blic

ZDJELAR IZGUBLJEN ZA GENT

On se retko povređuje, ali teško je da će biti spreman za četvrtak i meč u Belgiji, rekao je trener Partizana.

-

ČUKARIČKI I SAŠA Ilić su pretili, međutim, “brđani” su kao i mnogi pre njih ostavili bodove u Humskoj. Partizan je rutinski slavio sa 2:0, golovima Igora Vujačića i Marka Živkovića u uvertiri za meč sa Gentom, u 4. kolu Lige konferenci­je. Svima je bilo jasno da su crno-beli već glavom bili u Belgiji (četvrtak, 18.45), ali su ispunili zadatke koje im je dao trener Aleksandar Stanojević za 14. trijumf u Superligi.

- Zaista je velika čast i privilegij­a što sam imao priliku da prvi put upoznam Sašu Ilića. On je legenda kluba i igrao sam protiv njega, Srce mi je puno. Što se tiče gola, stvarno sam presrećan, videlo se i po mom slavlju. Od početka radimo na treninzima prekide i uvek sam bio blizu da postignem gol, ali nije me htelo. Verovao sam u sebe i sad mi se vratilo. Otvorio sam tešku utakmicu, pomogao timu i stvarno sam srećan, nadam se da će ih biti još - rekao je strelac prvog gola, Igor Vujačić.

Iskusni fudbaler zna da će protiv Genta da bude mnogo teže nego sa Čukaričkim.

- Očekuje nas još jedna teška utakmica u nizu. Belgijanci su nas zadužili u prvom meču i sada je na nama da vratimo istom merom, da pobedimo i da se vratimo na prvmo mesto na tabeli dodao je Vujačić.

Partizan je dobio bodove, ali je ostao bez Saše Zdjelara koji je morao da izađe već u 25. minut. Trener Stanojević kaže da je sjajni organizato­r igre izgubljen za revanš u Belgiji.

- Saša Zdjelar se baš retko povređuje, povredio zadnju ložu i teško da će biti spreman za Gent. Daj Bože, da može onu sledeću utakmicu da igra. Imali smo mnogo problema, na treningu se povredio i Aleksandar Šćekić koji je bio planiran da počne - otkrio je Stanojević.

Crno-beli nastavljaj­u pripreme za Gent a sve je izglednije da će u Belgiji ostati samo 24 sata. Stanojević je odlučio da ekipa u sredu trenira u svom sportskom centru u Zemunu, a da na put krene sa beogradsko­g aerodroma tek oko 16 sati. Beograđani su izabrali da slete u Ostende, udaljen samo 50 kilometara od Genta, kao i da ne treniraju u termin u utakmice, već da se odmaraju sve do početka. Odmah posle duela planiran je polazak za Srbiju, kako bi igrači imali dovoljno vremena da se odmore za nedelju i duel sa Proletrom. Posle tog meča, sledi desetodnev­na pauza zbog obaveza reprezenta­cija u kvalifikac­ijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

n

 ?? ?? zdjela je povredio zadnju ložu i neće biti spreman do četvrtka
zdjela je povredio zadnju ložu i neće biti spreman do četvrtka
 ?? ?? aleksandar stanojević može da bude zadovoljan igrom
aleksandar stanojević može da bude zadovoljan igrom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia