Blic

JOKIĆ će SE RASPASTI DO BOŽIĆA

Nikola je ponovo bio najbolji, ali su ga sudije “opljačkale” u poslednjem napadu kada nisu svirale faul.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

UNBA ligi ništa novo - Nikola Jokić i dalje nema poštovanje koje zaslužuje kao MVP. Neverovatn­o je šta su sudije propustile da “sviraju” u poslednjim trenucima meča, kada je Jokić šutirao za izjednačen­je. Džekson iz Memfisa ga je prvo povukao za dres i odgurnuo, a onda ga je udario po ruci pri šutu. Jokić je promašio produžetak uz zvuk sirene, a domaći “grizliji” su slavili sa 108:106 protiv Denvera, drugi put u tri dana.

- Mislio sam da će da dosudi faul, momak je išao pravo na mene i... To je malo bolno, biće bolno, ali ću preživeti. Svi me gledaju kao lidera i moram da budem mnogo bolji. Ne treba njih kriviti. Ja sam tu, pa onda svi ostali. Nije ovde samo jedan momak, ne možete da govorite samo o klupi, starterima, treneru. Sve je kolektivno. Ja sam prvi, pa onda svi ostali u grupi - rekao je Jokić koji je ponovo morao da igra 35 minuta.

On je ponovo dominirao sa 34 poena, 11 skokova i pet asistencij­a, a jedino ga je pratio Vil Barton sa 26 koševa. Svi ostali su imali daleko slabiji učinak.

- Svaki put kada Jokić izađe, sve se raspadne. Svake večeri. Otišao sam do njega u četvrtoj četvrtini i pozvao ga. Pogledao me je u smislu: Već?. Saosećam s njim. Ovim tempom biće iscrpljen do Božića - priznao je trener Majk Meloun.

Mini šou imao je Boban Marjanović koji je pomogao Dalasu da sa 109:108 pobedi San Antonio. Srpski centar je u poslednjem napadu sprečio Sparse da izvedu loptu te je vreme isteklo. Takođe, za 15 minuta je ubacio 17 koševa (šut za dva poena 8/10), a imao je i pet skokova.

- Prvi put kada smo to uradili bila je plej-of utakmica protiv Memfisa. To mi je svaki put na pameti još od tada. Da ne smem da pređem liniju, da vodim računa kako držim ruke i da pokušam da otmem loptu. Da otežam život onome ko ubacuje loptu u igru. Kao da sam postao profesiona­lac u tome. Hvala, mama - našalio se Marjanović na konto svoje visine. ■

Boban Marjanović se razmahao u meču sa San Antoniom, koji je Dalas dobio u neizvesnoj završnici sa 109:108

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia