Blic

MITROVIĆ KANDIDAT ZA IGRAČA OKTOBRA

- PETAR LAZIĆ

Reprezenta­tivac Srbije Aleksandar Mitrović nominovan je za igrača meseca oktobra u Čempionšip­u. Srpski fudbaler je od početka sezone na 16 mečeva postigao čak 19 golova, poslednji na gostovanju Blekburnu u pobedi od 7:0, kada je zabeležio i dve asistencij­e. Mitrović je u oktobru na pet mečeva postigao osam golova i ima velike izglede da bude igrač meseca. Rivali su mu Karlan Grant (VBA), Geri Kejhil (Bornmut), Domnik Solanke (Bornmut), Džeri Jejts (Blekpul) i Džejmi Paterson (Svonsi).

Srpski fudbaler je bio tvorac preokreta u Dortmundu. Pored “kopljanika” i Engleza, nokaut fazu su overili i Bajern i Juventus.

Dva kola pre kraja grupne faze, imamo četiri tima koja su se već plasirala u osminu finala, odnosno u nokaut fazu Lige šampiona. Bajernu i Juventusu je to pošlo za rukom u utorak, dok su u sredu ulaznice overili i Ajaks i Liverpul. Nama je svakako najbliži holandski klub koji sa kapitensko­m trakom predvodi Dušan Tadić. Srpski fudbaler je postigao prvi gol za 1:1 i najavio je preokret i pobedu “kopljanika” protiv domaće Borusije iz Dortmunda (3:1).

- Sjajan je osećaj pobediti ovako dobar tim na ovako lepom stadionu. Loše smo odigrali prvo poluvreme, lako smo gubili loptu. Na poluvremen­u smo rekli da moramo da ispravimo greške i da se brže oslobađamo lopte. Drugi deo je bio mnogo bolji, i uspeli smo da zabeležimo četvrtu pobedu iz četiri meča, što je odlično - rekao je Tadić.

Fudbaler Ajaksa Nusair Mazraui je dodao da je malo ko verovao, osim njih samih, da posle četiri kola mogu da imaju maksimalan učinak.

- Ovaj Ajaks je sposoban za sve. Posle lošeg prvog poluvremen­a, u drugom smo zaigrali bolje i po pet minuta držali smo loptu u našim nogama - kratak je bio Mazraui.

Liverpul je rutinski pobedio Atletiko Madrid, koji nije imao nikakve šanse u ovoj utakmici. Simeoneova ekipa igrala je s igračem manje od 36. minuta, nakon što je isključen Felipe, a domaćin je dotad sve rešio golovima Žote i Manea.

Odmah nakon utakmice Jirgen Klop nahvalio je svoju ekipu. Nemac se, međutim, odlučio dotaknuti i jedne od trenutno najvećih tema svetskog fudbala.

Klop je iskoristio ovu priliku da još jednom kritikuje FIFA i UEFA zbog načina na koji su organizova­le raspored klupskih i reprezenta­tivnih utakmica.

Trener Liverpula, kao i mnogi drugi, tvrdi da je raspored pretrpan i da ovakav fudbal nema smisla jer nikad ne gledamo najbolje od igrača koji su stalno umorni.

- To zapravo nije moguće. Ne mogu da ih održim svežima jer je raspored takav da ide protiv nas. Treba nam sreća. Treba nam puno sreće. Mi zapravo više ne treniramo. Samo se oporavimo i onda već dolazi sledeća utakmica s Vest Hemom. Momci koji su večeras igrali su naravno nešto malo trenirali, ali kada igrate u ovom ritmu, jednostavn­o je nemoguće

Osmina finala Lige šampiona ostaće samo san za fudbalere Milana, koji posle četiri kola imaju samo bod. Sada su na svom terenu odigrali „mršavih“1:1 sa Portom.

 ?? ?? dušan tadić je bio strelac jednog od tri gola za ajaks u dortmundu
dušan tadić je bio strelac jednog od tri gola za ajaks u dortmundu
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia