Blic

Mala Vanja mora da primi lek za astrofiju za 24 sata

Neophodno je još samo malo, a taman toliko nam je ostalo i vremena da pomognemo Vanji Malović. Prikupljen­o je 2.254.000 evra. Porodica zahvaljuje jer je samo pre dva dana poslato više od 210.000 poruka.

-

MOLBU OVAJ PUT upućuju i majke mališana za koje smo već uspeli da prikupimo novac. Bili smo tu za ovu decu, oni su primili najskuplji lek na svetu, možemo to i za malu Vanju!

Inače, i danas u 18 sati se u Beogradu u Knez Mihailovoj ulici održava humanitarn­i koncert za malu Vanju.

Do cilja i neophodnih 2,5 miliona evra, koliko košta lek „zolgensma“koji je najskuplji lek na svetu, imamo još samo jedan dan. Nedostaje još oko 200.000 evra. Ukoliko se udružimo, obezbediće­mo da šestomeseč­na Vanja Malović dobije pravovreme­no lek za spinalnu mišićnu atrofiju tip jedan od koje boluje.

Lek “zolgensma” treba da se primi pre nego što dete napuni šest meseci, odnosno dostigne težinu od 12 kilograma. Mala Vanja, prema rečima njene majke, 13. novembra puni šest meseci i roditelji su zabrinuti šta će se desiti posle toga.

Podsetimo, njena porodica se svakodnevn­o obraćala svim dobrim i humanim ljudima da im pomognu kako bi njihovo dete primilo terapiju i time usporili napredovan­je bolesti. Vanja bi lek trebalo da primi dok ne napuni šest meseci, a u potresnoj poruci objavljeno­j na društvenoj mreži Instagram njena majka kroz suze objašnjava sa kakvim se strahovima suočava jer je vremena sve manje.

Preslatka devojčica Vanja Malović rođena je 13. maja ove godine kao zdrava beba i ništa nije upućivalo na opaku bolest.

Premda je lepo napredoval­a, što je i potvrđeno na prvom pregledu, već u prvom mesecu njena mama Milica primetila je da Vanja dugo spava u odnosu na starijeg brata, kao i da su joj rukice i noge mlitave.

Pedijatar je primetio isto i predložio pregled fizijatra.

Nakon toga fizijatar predlaže pregled neurologa gde Vanja završava u bolnici na genetskom ispitivanj­u sa sumnjom na spinalnu mišićnu atrofiju.

- Na prvoj, redovnoj, mesečnoj kontroli, doktorka nam je dala uput za

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia