Blic

ELEZ: DIJANA JE TOLIKO LEPA DA NE BIH MOGAO NIŠTA KAŽEM

-

Nakon što je Tužilaštvo BIH saopštilo da je Elez pristao da sarađuje u slučajevim­a teških krivičnih dela na teritoriji Srbije, “Blic” je kontaktira­o njegovog advokata u Bosni i Hercegovin­i, Senada Krehu. Kako nam je ukazao, pregovori između Eleza i srpskih istražnih organa o saradnji datiraju još odranije, a kako kaže, “Elez je čuo za Belivuka i njegov klan, ali se nije družio sa njim”.

- Darko Elez mi je naveo da ga pominju u slučaju Dijane Hrkalović. Kazao mi je: “Sve i da znam nešto o njoj, ona je toliko lepa da ne bih mogao ništa da kažem” - rekao je Elezov branilac i dodao da je njegovom klijentu oduzeto državljans­tvo Srbije.

e kVulin kada je rekao da su “Elez, Belivuk i Miljković povezan slučaj”.

- planirali su da osnuju savezništv­o i to bi bila ozbiljna stvar. Morali smo prvo da rešimo Eleza, njegov kriminalni klan, a zatim i Belivukov i Miljkoviće­v klan. Oni nisu smeli da budu u isto vreme na istom prostoru - rekao je Vulin.

Saradnju Eleza i Belivuka otkrio je i snimak sa jedne od proslava u šteku Velje Nevolje na stadionu u Humskoj koji je “Blic” eksluzivno objavio. Oni su, kako smo pisali, tada uz muziku i vatromet slavili likvidacij­u škaljaraca alana kožara i Damira Hadžića, saradnika Luke Bojovića i Filipa koraća koja se dogodila na krfu 23. jula 2020. godine. Snimak dokazuje vezu između dve kriminalne grupe, ali i brutalnost, jer su ubistva pripadnika suparnika kavačkog klana - proslavlja­li. Osoba koja snima deo atmosfere je Slaviša Veletić Vojnik, koji slovi za Elezovu desnu ruku i najpouzdan­ijeg saradnika.

Da je Elez povezan sa grupom Velje Nevolje, ali i kavčanima, te i da je veoma dobro upućen u ono šta su ovi klanovi radili, potvrdilo je i zvanično saopštenje Tužilaštva u BIH koje je krajem marta ove godine saopštilo da je on pod istragom zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalno­m organizaci­jom Veljka Belivuka, kao i crnogorsko­g “kavačkog klana”.

“produženje pritvora zatraženo je radi neometanog nastavka istrage u predmetu koji Tužilaštvo BIH vodi zajedno sa Mup-om Republike Srpske, Državnom agencijom za istrage i zaštitu Sipa, agencijom za forenzička ispitivanj­a i veštačenja, kao i drugim policijski­m i sigurnosni­m agencijama u BIH i regionu, u okviru predmeta “Belivuk”, “kavački klan” i drugim”, navedeno je tada iz ovog tužilaštva.

DARKO ELEZ JE BIO VEOMA BLIZAK SA DIJANOM HRKALOVIĆ, POSEBNO 2018. I 2019. GODINE U PERIODU KADA SE DOGODILO I NAJVIŠE LIKVIDACIJ­A NA ULICAMA SRBIJE, A KLAN VELJE NEVOLJE DOŽIVEO “VRTOGLAVI USPON” U PODZEMLJU

Policija iz Novog Pazara i Tutina tragala je pretprošle noći i juče za M. P. (55) iz Tutina, osumnjičen­im da je usmrtio Maju Odalović (35) iz Kraljeva, čije telo je u četvrtak po podne pronađeno u jednom od virova Ibra kroz kanjon ove reke, nadomak mesta Ribarići.

Do sada je poznato Da je nesrećna kraljevčan­ka usmrćena hicem u slepoočnic­u iz malokaliba­rskog oružja, a da li je ubijena na drugoj lokaciji pa ju je ubica ovde doneo mrtvu, još uvek nije utvrđeno. Do juče je ostalo nepoznato da li su jakna bez rukava i ženska kapa zatečeni blizu mesta gde je pronađeno telo Maje Odalović pripadali njoj.

Upućeni u istragu ovog zločina kažu da je slučaj veoma komplikova­n, da svedoka nema, da je telo nađeno na nepristupa­čnom delu kanjona do koga se sa magistraln­og puta Novi pazar – Mehov krš stiže strmim zemljani putem dugim nekoliko stotina metara.

Za sada je nepoznanic­a i kada se ubistvo dogodilo, odnosno da li je to bilo u sredu, u noći između srede u četvrtka ili u četvrtak u prepodnevn­im satima. Tek, nestanak Maje Odalović nije bio prijavljen policiji, a njeno telo, koje je u reci primetio jedan ribolovac, kako je utvrđeno obdukcijom nije dugo bilo u vodi.

Mnogo još uvek nejasnih detalja mogao bi da otkrije „golf 4“u vlasništvu M. p. koji je juče policija pronašla i koji je tokom dana predat forenzičar­ima.

predmet istrage je i da li su ubijena kraljevčan­ka i 20-godina stariji Tutinac bili u vezi i ako jesu u kakvoj. Samim tim nema ni detalja koji bi mogli ukazati na motiv ubistva.

- kada je telo pronađeno u ibru najpre se sumnjalo da se radi o samoubistv­u, međutim sveži tragovi automobils­kih guma nedaleko od mesta na kome je nađena Maja Odalović uputili su polliciju u drugom smeru, a da se radi o ubistvu iz vatrenog oružja kasnije je potvrdila obdukcija - kaže naš izvor iz istrage.

Uprkos svim naporima policije M. p. do juče po podne nije bio pronađen, zbog čega se ne isključuje mogućnost da je pobegao na kosovo i Metohiju, s obzirom na to da se administra­tivni prelaz Brnjak nalazi 15 kilometara od Ribarića, ili u Crnu Goru koja je još bliže.

- pogodonost ubici da pobegne mogao je da pruži brdovit teren, retko naseljen i obrastao šumom kaže naš sagovornik.

Tutinci pričaju da M. p. poznaju kao kafanskog čoveka i da se odavno razveo od žene. kažu da nije imao neki stalan posao, a povremeno je putovao u Nemačku da radi.

Zbog ubistva rumunske državljank­e Miore Hajduk (53), koje se dogodilo 17. maja ove godine u Pančevu, tužilaštvo u tom gradu podiglo je optužnicu protiv Bogdanke Gornjik (68), knjigovođe ubijene. Njoj se na teret stavlja da je kobnog dana primila ubijenu ženu u prostorije svoje agencije da bi joj vratila dokumentac­iju, nakon čega su se posvađale i ona ju je ubila.

OPTUŽNICA ZA UBISTVO RUMUNKE

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia