Blic

SMS: BOLJI SMO NEGO 2018. GODINE

-

odnosno do kraja kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

- Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendansk­i poklon. Svestan sam odgovornos­ti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezenta­cija - rekao je Stojković na promociji.

Fudbalski savez bi trebalo da reaguje i da Piksija veže bar do 2026. kada će se igrati Svetsko prvesntvo u Kanadi, SAD i Meksiku. Novi ugovor je najmanje što FSS može da uradi, a sigurni smo i da bi Stojković prihvatio iskreno pruženu ruku.

- Mi smo od početka kvalifikac­ija krenuli sa jednim stilom koji želimo da negujemo iz utakmice u utakmicu. Ne vidim razloga zašto bismo bilo šta menjali. Bez obzira na ime protivnika, najviše respektuje­mo sebe i želimo da naš fudbal bude atraktivan i napadački. Jeste velika važnost, ali Srbija se neće adaptirati na igru narednih protivnika, nego će nastaviti da igra onako kako treba da bismo došli do rezultata dodao je Stojković uoči meča sa Portugalci­ma. ■

Iako ga Slavoljub Muslin, osim na početku, nije pozivao u nacionalni tim tokom kvalifikac­ija za Svetsko prvenstvo 2018, tada 23-godišnji Sergej Milinković Savić igrao je na Mundijalu pošto je došlo do smene selektora. Mladen Krstajić mu je ukazao poverenje na turniru u Rusiji, ali Orlovi se nisu proslavili. Pobedili su Kostariku 1:0, ali onda izgubili od Švajcarske 1:2 i Brazila 0:2. Uveren je Milinković Savić da Srbija sada ima bolji tim.

- Bio sam baš mlad kada sam igrao svoje prvo Svetsko prvenstvo. Sada sam nekoliko godina stariji i mislim da je ovaj tim bolji od onog koji je igrao na prošlom Mundijalu - ponovio je 26-godišnji vezista.

Bez obzira na ime protivnika, najviše respektuje­mo sebe i želimo da naš fudbal bude atraktivan i napadački. Jeste velika važnost, ali Srbija se neće adaptirati na igru narednih protivnika, nego ćemo nastaviti po svome

 ?? ?? dušan tadić konstantno dobro igra u reprezenta­ciji srbije
dušan tadić konstantno dobro igra u reprezenta­ciji srbije
 ?? ?? nemanja radonjić tek treba da se nametne selektoru stojkoviću
nemanja radonjić tek treba da se nametne selektoru stojkoviću

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia