Blic

Rosi odvezao poslednji krug

Đoković danas (14) protiv Ruda u 1. kolu Torina

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Naš teniser ima priliku da osvoji šesti trofej na Završnom mastersu i da se tako izjednači sa rekorderom Rodžerom Federerom.

Novak Đoković ne krije da je spreman da napadne poslednju titulu u 2021. Prvi reket sveta danas (14 sati) igra sa Kasperom Rudom u 1. kolu Završnog mastersa u Torinu

Takođe, Đoković ima priliku da se izjednači sa Rodžerom Federerom koji je šest puta osvajao turnir na kojem učestvuju osmorica najuspešni­jih u godini.

- Osećam se dobro, pogotovo posle trijumfa u Parizu. Spreman sam, ali u Torinu je sve otvoreno. Ovde su najbolji teniseri na planeti i da biste pobedili, morate da date svoj maksimum. Mečevi se igraju na dva dobijena seta i retko se dobijaju prilike da nadoknadit­e propušteno. Na početku karijere sam se više oslanjao na defanzivu. Sada se trudim da budem ofanzivnij­i, da napadam i to mi je cilj u narednom periodu - poručio je srpski teniser.

Đoković je na 267 turnira na koliko je učestvovao, osvojio 86 trofeja. Njegov procenat uspešnosti je 32,2 odsto, a samo je Rod Lejver bolji - 33,96 odsto (72 trofeja na 212 turnira). Rafa Nadal je na 30,13, a Rodžer Federer na 28,06 odsto.

Toga je svestan i mladi Kasper Rud, koji je 12 godina mlađi od Đokovića i osvojio je šest trofeja, sve na turnirima serije 250.

- Uzbuđen sam, a kako i ne bih, kada igram protiv najboljeg. Do sada nisam imao priliku da često igram u završnicam­a velikih turnira, koje su rezervisan­e za Novaka. Đoković je imao priliku da osvoji sva četiri grend slema, a samo jedan čovek ga je zaustavio na tom putu. Gledao sam finale US Opena sa Medvedevom. Možda ću da pitam Danila kako da odigram danas, mada neće biti lako. Novak je najkomplet­niji teniser i gotovo da nema slabu stranu. Zato ću da se potrudim da uživam u svakom poenu i da vidim šta će da ispadne na kraju dana - rekao je Rud. Legendarni Mats Vilander prvo je pohvalio Novaka da je najbolji svih vremena, da bi kasnije optužio našeg tenisera da

koristi Medvedeva?! Šveđaninu je zasmetalo što Rus trenira sa Đokovićem.

- Mislim da je taj odnos, gledano na duže staze, dobar za Novaka. Tako uči o svom protivniku dok trenira s njim, a mislim da će Danil dok trenira s njim naučiti da je najbolji teniser svih vremena.

Tako da, mislim da je to stvar koja trenutno pomaže samo Novaku - kritikovao je Vilander prvog na svetu.

On vidi Medvedeva kao velikog favorita da pomrsi račune Đokoviću u Torinu.

- Dosta će da zavisi od podloge u Torinu. Ako loptica ne bude odskakala mnogo, mislim da Medvedev ima dobre šanse. Ako bude odskala više, imaće problema sa top spinom. To bi moglo da bude teško za njega... Opet, Danil je teniser koji može da trči nonstop i retko kada ga vidimo umornog - objasnio je Mats Vilander. ■

VOŽAČ DUKATIJA FRANČESKO Banjaja pobedio je u poslednjoj trci Moto GP šampionata u Valensiji, a njegov trijumf ostao je u senci oproštaja legendarno­g Italijana Valentina Rosija.

Čuveni Doktor je poslednju trku u Moto GP šampionatu završio na 10. poziciji. Rosi je jedini vozač koji je osvajao titule (ukupno devet) u sve četiri klase, ostvario je ukupno 115 pobeda i 235 podijuma i karijeru je završio u 43. godini.

Posle trke Rosi je odvezao počasni krug, ispraćen je vatrometom i pozdravom nekoliko hiljada ljudi sa tribina.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia