Blic

izvanredan rast i rekordne donacije u poslovnoj 2020/21.

-

.OMPANIJA DM DROGERIE MARKT OSTVARILA JE PROMET OD SKORO 1 MILIJARDI DINARA U POSLOVNOJ 1. GODINI, UZ RAST OD 1,7 ODSTO I NA TAJ NAČIN USPEŠNO ZAOKRUŽILA 17. GODINU POSLOVANJA U SRBIJI. NAJVEĆI DROGERIJSK­I LANAC U (VROPI, UZ KONTINUIRA­NI RAST, ZABELEŽIO JE I REKORDNE VISINE DONACIJA, POTVRĐUJUĆ­I EPITET NE SAMO JEDNE OD NAJUSPEŠNI­JIH, VEĆ I DRUŠTVENO NAJANGAŽOV­ANIJIH KOMPANIJA U ZEMLJI.

Uprotekloj poslovnoj godini dm je proširio svoju prodajnu mrežu otvaranjem devet novih drogerija, te sada poseduje 113 prodavnica. Jedan od najpoželjn­ijih poslodavac­a u zemlji sa skoro 1.400 zaposlenih. Kompanija je u otvaranje novih drogerija i modernizac­iju šest postojećih uložila S4T,V miliona dinara, dok je u proširenje i modernizac­iju distributi­vnog centra uloženo o4,t miliona dinara. fzmeđu ostalog, poslovna godina za nama donela je uspešne rezultate na nivou celokupnog dm koncerna, budući da je drogerijsk­i lanac u 13 zemalja Evrope ostvario ukupan promet od 1o,os milijardi evra.

„Poslovna godina za nama potvrdila je da je dm uspešna, osvešćena i društveno odgovorna kompanija i jedan od najpoželjn­ijih poslodavac­a u zemlji. Ponosni smo što iz godine u godinu dokazujemo da se najbolji rezultati postižu onda kada činite sve da se vaši kupci osećaju zadovoljno, kada zajednici u kojoj poslujete i živite istinski pomažete, a svojim zaposlenim­a stvarate harmonično radno okruženje u kom mogu da se lično i profesiona­lno razvijaju. Nastavićem­o da svakog narednog dana nadmašujem­o ono što smo bili juče, kako bismo i drugima bili primer dobre prakse, dok stvaramo povoljniju društvenu i poslovnu klimu. Vođeni filantrops­kim principima koji datiraju još od osnivanja dm koncerna, nastojaćem­o da našu poziciju na tržištu koristimo u svrhu stvaranja boljeg mesta za život svih nas“, izjavila je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija.

dm drogerije – bogat asortiman na jednom mestu

Lanac dm nudi brojne prehramben­e namirnice, organsku hranu, širok asortiman za negu i ishranu beba, proizvode iz segmenta nege, prirodne kozmetike i šminke, kao i segmenta za održavanje higijene doma. Kompletna ponuda dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda.

Drogerijsk­i lanac dm je jedan od najvećih ponuđača privatne robne marke na tržištu Srbije, s više od 3.000 proizvoda. Visokokval­itetni, ali i cenovno vrlo povoljni brendovi dm marke Balea, alverde, dmbio, babylove, Denkmit, a među njima i nova dm marka fvorell, garantuju identičan kvalitet u svim zemljama u kojima kompanija posluje. Kako je kompanija poznata po višegodišn­joj podršci domaćoj privredi, u dm drogerijam­a posebno mesto zauzima i više od 1.S00 proizvoda domaćeg porekla.

tradiciona­lno uz zajednicu: rekordan broj donacija

Drogerijsk­i lanac kontinuira­no pruža podršku sredini u kojoj posluje, te je protekle poslovne godine zabeležio rekordan iznos novčanih i robnih donacija. U ovoj fiskalnoj godini dm je donirao čak 33,o miliona dinara zajednici, od čega je 4,S miliona dinara realizovan­o doniranjem robe iz dm asortimana, a preostalih OU,S miliona dinara kupovinom neophodne opreme i u vidu novčane podrške.

Tako je, između ostalog, dm našoj zemlji obezbedio respirator­e u vrednosti od 3S.000 evra, otvaranjem i renoviranj­em drogerija zajednici uputio ukupno V,V miliona dinara, podržao sigurne kuće u različitim gradovima Srbije sa ukupno o,o miliona dinara, a kroz kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“donirao više od dva miliona dinara Banci hrane Beograd.

u novoj poslovnoj godini još „zeleniji“

Kompanija dm slovi za lanac koji promoviše održive standarde, kako kroz različite projekte, tako i ponudom ekoloških alternativ­a među proizvodim­a i podrškom dobavljači­ma u razvoju eko-rešenja. Na tom planu, dm je ove godine otišao i korak dalje lansiranje­m Pro Climate linije proizvoda neutralnih po životnu sredinu.

U ovoj godini započet je i treći ciklus projekta „wasadi drvo“, najveće akcije pošumljava­nja u Srbiji, koju je pokrenuo dm zajedno s medijskom kućom Adria Media Group i institucio­nalnim partnerima. Nakon rekordnih rezultata u prethodnim fazama projekta, pokretači ove ekološke inicijativ­e postavili su novi cilj – sađenje čak o00.000 stabala širom Srbije, što je duplo više nego prethodne godine. wahvaljuju­ći ovom jedinstven­om projektu dm je dvostruki dobitnik Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“za o0o0. godinu.

priznanja za najpoželjn­ijeg poslodavca

U veoma izazovnom periodu za naše društvo, lanac dm izdvojio se kao jedan od najpoželjn­ijih poslodavac­a u Srbiji. Naime, dm se našao na prvom mestu u kategoriji Najpoželjn­iji poslodavac u oblasti ritejla, prema istraživan­ju preferenci­ja mladih, koje je sproveo Belgrade Youth Fair u saradnji sa The Employer Branding Agency.

Nedavno je dm osvojio prvo mesto za kategoriju najbolji brend poslodavac u industriji kozmetike i nege, kao i četvrtu poziciju u kategoriji Top 100 brendova poslodavac­a u Srbiji, prema oceni koju dodeljuje The Employer Branding Agency. Pored toga, kompanija je od početka o0o1. godine ponela priznanja „Najbolji odgovor na pandemiju virusa korona“i „Najbolji u Srbiji o0o0“Komore menadžera ljudskih resursa Srbije, kao i Nagradu za kulturu brige o ljudima o0o1. koju dodeljuje Culture fmpact.

Kvalitet rada u dm-u ogleda se u brojnim podsticaji­ma koje ovaj lanac obezbeđuje svojim zaposlenim­a, kao što su tržišno atraktivne zarade, dve dodatne plate u toku godine, smart working koncept rada od kuće, besplatni sistematsk­i pregledi, besplatni kursevi nemačkog jezika, obuke i seminari.

uvek je „čovek u centru poslovanja“

Ova poslovna vodilja datira iz prošlog veka kada je drogerijsk­i lanac osnovan i, kako poručuju iz dm-a, podstrek je da svaki naredni korak i novi poduhvat budu usmereni na stvaranje kvalitetno­g okruženja za sve nas i generacije koje dolaze. wbog toga će svaki budući uspeh uvek biti okrenut ljudima, jer su oni osnova i suština postojanja kompanije dm drogerie markt.

 ?? ??
 ?? ?? Vesna stojanović i alexandra olivera Korichi, direktorke dm srbija i dm severna Makedonija
Vesna stojanović i alexandra olivera Korichi, direktorke dm srbija i dm severna Makedonija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia