Blic

Bila je zdrava, želimo da znamo zašto je umrla

-

Muris Gadžun, otac preminule dvoipogodi­šnje devojčice Džene Gadžun iz Kaknja, koja je pre dva dana preminula u Univerzite­tskom kliničkom centru u Sarajevu, rekao je juče da ne zna kada će devojčica biti sahranjena jer još uvek nije završena obdukcija tela njegove ćerkice.

- NIŠTA JOŠ ne znamo jer nije završena obdukcija. Meni je tako javljeno i mi sve evo čekamo. Nisu nas zvali ni iz Tužilaštva Kantona Sarajevo. Niko ništa ne zna – kaže Muris, prenosi Srpskainfo.

Tvrdi da ih niko od lekara, koji su operisali malu Dženu u sarajevsko­j privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu, nije ni kontaktira­o kako bi im izrazio saučešće, piše Avaz.

– Jedino je supruzi pre dva dana poslala poruku doktorka Nina Jovanović, u kojoj je napisala da izražava saučešće. To je sve. Ostalo, niko ništa – kaže Gadžun.

Amila Gadžun je u izjavi za N1 poručila kako želi odgovore nadležnih, da objasne šta se dešavalo da operacija “zdrave devojčice” završi tragično.

- Ujutru su nas nazvali i kazali da očekujemo pogoršanje, nakon 20 minuta do pola sata javili su nam da je preminula. Želim da se sazna istina kako je došlo do ovoga. Devojčica je bila zdrava, a nakon operacije mozak je potpuno uništen. Zanima me od čega? Želim da nam kažu šta se dešavalo? Rekli su nam da je bila bez kiseonika dugo. Ako nisu znali da li imaju dovoljno kiseonika zašto su se zauzimali? Želim da na to odgovore? Čuli smo da su bili neispravni aparati - kazala je majka Džene Gadžun.

Podsetimo, devojčica koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinic­i u Sarajevu preminula je pre dva dana, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdalo je naredbu za obdukciju tela, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti.

Roditelji preminule devojčice Džene Gadžun, Amila i Muris pokazali su za N1 i prepisku koju su vodili dr Ninom Jovanović koja

 ?? ?? dženi su lekari privatne klinike operisali kapak
dženi su lekari privatne klinike operisali kapak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia