Blic

Saslušan svedok u slučaju Snajper, slede veštačenja

U nastavku proširene istrage koja se u novosadsko­m Višem javnom tužilaštvu vodi protiv Novosađani­na Slobodana Milutinovi­ća Snajpera (37), zbog sumnje da je oteo i pretukao Novosađank­u U. J. sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, saslušana je njihova zaj

- E. B. J. P.

KAKO “BLIC” SAZNAJE, na redu su veštačenja povreda oštećenje i mobilnih telefona.

Drugarica pretučene Novosađank­e u ponedeljak je svedočila o nasilju koje se dogodilo i u julu ove godine na tribinama stadiona FK “Vojvodina”.

- Te večeri na mobilni telefon pozvala me je U. J. da dođem po nju kako bi je vratila kući. Tada sam i videla da je U. J. imala povrede na licu- rekla je drugarica oštećene.

U dosadašnjo­j istrazi, u tužilaštvu su kao svedoci saslušane majka i rođena sestra U. J. i one su ispričale sve što znaju o noći kada je dvadesettr­ogodišnjak­inja oteta. Ispričale su svoja neposredna saznanja o onome što se dešavalo na samoj lokaciji, kao i zbog čega su išle tamo. Pored njih, o onome što se dešavalo 19. septembra uveče svedočila su i četvorica policajaca.

Sestra oštećene kod tužioca je rekla da je dobila šest poruka od U. J.

- Bila sam sa momkom u Sremskoj Kamenici kada sam dobila šest poruka od sestre. Prva je glasila: Kod Slobodana sam. U drugoj mi je poslala lokaciju. U trećoj rekla: “Drži me zaključanu”. Zatim, “tuče me”, “muči me” i “dođite što pre”. Odmah sam pozvala sestru, ali telefon nije bio dostupan. Pa njenu drugaricu, ali ni ona se nije javila. Tada sam shvatila da nije šala i da je mojoj sestri potrebna pomoć. Odmah sam pozvala majku i rekla da zove policiju. Kada sam ja stigla ispred stana policija je već bila sa našom majkom. Dok sam prilazila stanu na balkonu sam videla sestru U. J. Po njoj se videlo da nije dobro... Dok je silazila rekla mi je da ju je tukao. Usna joj je bila otečena - ovako je svedočila L. J., rođena sestra U. J.

Krajem oktobra Novosađank­a U. J. je dopunila svoju ranije datu izjavu i ispričala je šta se dešavalo u njihovoj vezi pre nego što ga je prijavila za otmicu. Kao posebno osetljivi svedok, izjavu je dala iz skrin-sobe.

Ona je saslušana vezano za delo koje se desilo pre septembra, jer je navodno i ranije bio nasilan prema njoj, zbog čega je istraga proširena.

Milutinovi­ć je pre dvadesetak dana izneo svoju odbranu u vezi sa događajem od 19. septembra za koji se sumnjiči, i do detalja ispričao o njihovom odnosu. Do kraja nedelje biće poznato da li će i dalje ostati u pritvoru. ■ juče su bili pozvani kao svedoci u ovom postupku. Oni su međutim rekli da se ne sećaju ničega.

Sledeće suđenje je zakazano za 20. decembar, a planirano je suđenje i za

19. januar. Grboviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelaciono­g suda koji je u junu ukinuo deo presude kojom je Grbović bio osuđen na 13 godina zatvora.

 ?? ?? Do kraja nedelje biće poznato Da li će Slobodanu Milutinovi­ću produžiti pritvor
Do kraja nedelje biće poznato Da li će Slobodanu Milutinovi­ću produžiti pritvor

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia