Blic

BIVŠI ZAMENIK NAČELNIKA SBPOK NA SUĐENJU ZBOG VRAĆANJA KOLA MARKU MILJKOVIĆU: „Poslušao sam naređenje tadašnjeg ministra Stefanović­a“

- BOGOSAV

Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK-A, negirao je juče u Višem sudu u Beogradu da je u aprilu 2020. godine urgirao da se, mimo procedura, Marku Miljkoviću, sada osumnjičen­om za organizova­nje kriminalne grupe sa Veljkom Belivukom, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil. Papić je pred sudom rekao da je tog dana samo slušao naređenja i instrukcij­e koje je dobio od tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanović­a.

Kako je Papić izjavio pred sudom, on je dva dana pre “kritičnog događaja” saznao od tadašnjeg ministra Stefanović­a da postoji poziv za Marka Miljkovića da pristupi na saslušanje u prostorije SBPOK-A, a po prijavi Nenada Vučkovića, radnika Žandarmeri­je. - Kako sam i kod tužioca rekao, Stefanović mi je tom prilikom kazao da će Miljković doći za dva dana i da to obavimo profesiona­lno bez nepotrebno­g zadržavanj­a - rekao je Papić i dodao:

“Tog 15. 4. me je Stefanović u jednom trenutku pozvao i izuzetno ljutito me pitao šta mi nije bio jasno, odnosno koji deo njegovog prethodnog naređenja ili rečenice mi nije bio jasan. Ja nisam znao na šta misli, pa mi je rekao da je Miljković već pet sati u policiji, što ja nisam znao.”

Prema njegovim rečima, i dalje je slušao instrukcij­e Nebojše Stefanović­a.

- Rekao sam mu da ću to proveriti, pa sam mu javio i tada sam pitao šta su njegove dalje instrukcij­e. Rekao mi je da se čujem sa Dejanom Kovačeviće­m i da to rešimo onako kako je on rekao. Ja sam tako i uradio i Kovačević me je uputio na Munižabu i rekao da pošaljem

Nevenka Marića da preuzme Miljkovića, s tim što sam tek kasnije saznao je da moj načelnik Hodoba već uputio Nevenka - rekao je u sudnici Papić i naveo da je u daljem navođenju instrukcij­a spomenuo tadašnjeg ministra:

“Ja Kovačeviću sigurno jesam spomenuo Stefanović­a i ne znam zašto on to negira. Kovačeviću sam samo pomenuo ministra, a to sam uradio zato što ja ne mogu da kontaktira­m sa bilo kim iz PU Beograd bez prethodne nardbe svog pretpostav­ljenog Dejana Kovačevića.” U nastavku iznošenja odbrane, Papić je obasnio da je Vučković prijavio Miljkovića zbog navodne pretnje koju mu je on uputio.

- Ja nisam mogao da odbijem naređenje ministra, verovatno bih zbog toga snosio posledice rekao je i nastavio: “Na pitanje Suda izjavljuje­m da meni nikada neće biti

jasno zašto je Stefanović uopšte mene pozvao tom prilikom i preskočio načelnike, kao ni što je pominjao brzinu u postupanju iako je bila reč o Marku Miljkoviću.”

- Mi nismo ni mogli da vratimo vozilo, jer ga nismo ni oduzeli. Kako je i Milenko Munižaba izjavio, ni njega njegovi potčinjeni nisu obavestili o tome da je vozilo oduzeto, pa kako ni mene niko o tome nije obavestio, u krajnjem slučaju nije ni morao, o tome sam saznao tek kada se sve to završilo - rekao je on.

Sledeće suđenje je zakazano za 28. decembar.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia