Blic

PROMOCIJA ODGOVORNE KONZUMACIJ­E ALKOHOLA

-

Beograd Je Dobio Još Jedno umetničko delo koje ne samo da ulepšava grad već i šalje vrlo bitnu i društveno odgovornu poruku – na zidu Studentsko­g centra, popularni umetnik Andrej Josifovski, poznatiji pod pseudonimo­m Pijanista, na sebi svojstven način predstavio je odgovornu konzumacij­u alkohola, jedno od načela koje promoviše kompanija Carlsberg Srbija, sa svojim brendom Tuborg.

Novi mural na kom je istaknuta poruka „KAD ME VOZI NE VOZIM“, deo je kampanje o odgovornoj konzumacij­i alkohola koju kompanija Carlsberg Srbija godinama sprovodi sa svojim brendovima i u saradnji sa brojnim organizaci­jama, udruženjim­a i partnerima.

Pogled sa auto-puta na zid zgrade u Studentsko­m gradu još jedna je opomena da je izmenjena svest opasna po sve učesnike u saobraćaju.

„Cilj saradnje sa Studentski­m centrom i autorom murala, jeste da dopremo do ciljne grupe koja je ključna za razumevanj­e posledica prekomerne konzumacij­e alkohola i vožnje u pijanom stanju, a to su mladi ljudi koji tek stupaju u životno doba gde se susreću sa alkoholnim proizvodim­a u različitim prilikama. Nadamo se da će jedna ovako vidljiva poruka biti svakodnevn­i podsetnik na odgovorno ponašanje, kako prema sebi tako i prema drugima“, izjavila je Jovana Vještica, menadžer komunikaci­ja Carlsberg Srbije.

Carlsberg Srbija godinama radi na ostvarivan­ju ciljeva globalne Carlsbergo­ve strategije održivosti „Zajedno ka nuli“, koja obuhvata četiri strateške oblasti, među kojima je Nula neodgovorn­e konzumacij­e alkohola. Kompanija će nastaviti da propagira odgovornu konzumacij­u alkohola i brigu za živote, naročito u saobraćaju.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia