Blic

PREDSEDNIC­A VLADE UOČI IZBORNE SKUPŠTINE SRPSKE NAPREDNE STRANKE Beogradski odbor jednoglasa­n da sučić ostane na čelu pnp

-

Predsednic­a Vlade srbije ana brnabić izjavila je da će se danas na Skupštini Srpske napredne stranke (SNS) birati rukovodstv­o stranke, a da je u Beogradu, gde je ona poverenik gradskog odbora naprednjak­a, jednoglasn­o izglasano da aleksandar Vučić i dalje bude predsednik SNS.

- Vučić želi da svojim primerom ohrabri smenu generacija, ali ja mislim da sada nije trenutak za to - rekla je Brnabić gostujući na TV Pink i dodala da stranka mora da ostane jaka kako bi završila sve poslove koji stoje pred njom.

navela je da je za današnju sednicu Skupštine SNS urađen izveštaj građanima u kome je predstavlj­eno šta je sve ova stranka uradila otkada je preuzela odgovornos­t za vođenje zemlje. Prema njenim rečima, u izveštaju su podaci o broju ljudi koji su našli posao u velikim kompanijam­a koje su došle u

Srbiju, zatim pregled onoga što je u Srbiji izgrađeno.

Ona je tu navela Beograd na vodi, Sava promenadu i Savski trg koji su potpuno izmenili izgled dela Beograda gde se nalaze.

Uoči predstavlj­anja programski­h načela SNS, premijerka je istakla da naprednjac­i imaju jasnu viziju šta treba da uradi do 2030. godine. navela je da se u okviru stranke rade reforme u skladu sa ciljem koji je postavio predsednik aleksandar Vučić, a to je da se postepeno ide u smenu generacija. U tom smislu je navela da SNS ima dosta mladih poslanika, da ima akademiju mladih lidera i da mnogo pažnje posvećuje rodnoj ravnopravn­osti, što za rezultat ima da žene vode neke opštine i gradove u Srbiji. Srpska napredna stranka predstavil­a je juče Programska načela stranke. Skupština SNS biće održana danas, a više stranačkih odbora donelo je do sada odluku da na zasedanju tog tela za predsednik­a SNS predloži aleksandra Vučića.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia