Blic

Vođe klana Veljka Belivuka

-

vuk je odmah ubio Hodžića tako što mu je ispalio hitac u glavu. Sva trojica su potom nasrnula na Spahića, vezali ga, kao i Radulovića. Istog dana, kako se sumnja, ubili su i Spahića.

O onome što se dogodilo u kući Belivuk je navodno preko “Skaja”, glasovnom porukom, obavestio ostale pripadnike grupe koji su bili u Beogradu.

- Brate, Zemo i Hel i svi su dobro odreagoval­i, to ne može uopšte da se komentariš­e, svako je hvato svog, meni je zapao Kasap (Hodžić), Kratos (Miljković) je hvato zeta, Hel (Janković) je hvato M. To što je Kasap imao utoku i potegnuo, brate, to niko nije mogao da očekuje i to nije moglo da se promeni i ne može da se ispravi, to nikako, brate, ja uopšte nisam hteo da rizikujem, mi smo se tako dogovorili sami, bez obzira šta ste vi rekli tu u grupi, ako se vidi i potegne, odmah se puca. Brate, to nema šta tu da se pravdamo - poslao je, kako navodi SDT, u poruci.

Klanu Veljka Belivuka, prema optužnici, stavlja se na teret pet ubistava na teritoriji Srbije. Optužnica je potvrđena i čeka se početak suđenja

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana za kojim je Srbija raspisala crvenu međunarodn­u poternicu, za egzekucije koje je naručivao „revanširao“se Veljku Belivuku u kokainu i novcu

PRIJAVA

Tela Damira Hodžića i njegovog zeta Spahića nisu nađena. U prijavi se navodi i da su tragove u kući sakrili tako što su kuću potpuno demolirali, a potom iznova gletovali i krečili njenu unutrašnjo­st, menjali podove i pločice, kao i nameštaj.

Mediji u Crnoj Gori izveštaval­i su da je u krivičnoj prijavi 13 osumnjičen­ih. Radulović je, navodno, nekoliko dana bio zarobljen i za to vreme “kavčani” su sa njegovog kriptovano­g broja “navlačili” “škaljarce”. Tako je u Beogradu, gotovo u isto vreme kidnapovan i Lazar Vukićević, za čiju smrt su optuženi Belivuk, Miljković i članovi njihove kriminalne grupe.

Prema pisanju „Vjesti“, specijalni tužilac Saša Čađenović iz Crne Gore trebalo bi da prisustvuj­e saslušanju u Beogradu Veljka Belivuka i članove njegove kriminalne grupe, koji se terete za ubistvo Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića i otmicu Mileta Radulovića, u oktobru prošle godine u Danilovgra­du. ■

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia