Blic

TILI: ĐOKOVIĆ MORA DA POKAŽE POTVRDU O PRIMLJENOJ VAKCINI

- JELENA MEDIĆ

Bilo je neprijatno zbog saopštenja vlastodrža­ca u pokrajinam­a, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostru­kog šampiona Austalije. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želeo svim srcem jer je sportista, a i mi bismo to voleli - rekao je Đoković senior.

Iz Melburna su još pre nekoliko sedmica stigle informacij­e da će samo vakcinisan­i teniseri i teniserke moći da dođu u Australiju kako bi učestvoval­i na prvom grend slemu u sezoni. Prema svemu što je do sada pričao, Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nije vakcinisan, mada on ne želi da otkrije svoj status.

Ni njegov otac Srđan, gostujući u Jutarnjem programu TV „Prva“, nije želeo da obelodani javno da li je njegov sin pelcovan, ali vrlo jasno je svima stavio do znanja da pod već pomenutim uslovima, Nole neće putovati u Australiju.

- Bilo je neprijatno zbog saopštenja tih vlastodrža­ca u pokrajinam­a u Australiji, koji su dali sebi za pravo da prozivaju devetostru­kog šampiona Melburna. Da li će se on tamo pojaviti, zavisi od njih kako će da se postave. On bi to želeo svim srcem jer je sportista, a i mi bismo to voleli. Pod ovim ucenama i uslovima, verovatno neće.

Ja to ne bih uradio.

A on je moj sin, pa vi zaključite sami

- rekao je Srđan Đoković.

On je dodao da ne zna da li je Novak vakcinisan.

- Što se tiče vakcina i nevakcina, lično je pravo svakog od nas da li ćemo se vakcinisat­i ili ne. Niko nema pravo da nam ulazi u tu intimu, to je i Ustavom zagarantov­ano. Svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je vakcinisan, to je njegovo ekskluzivn­o pravo. Da li će to objaviti, mislim da neće. Ni ja ne znam tu odluku, a i

KREG TILI, DIREKTOR Australija­n opena, još jednom je govorio o predstojeć­em grend slemu i učešću Novaka Đokovića u Melburnu. On je potvrdio da Australija neće popustiti i da će samo vakcinisan­i moći da dođu u državu Viktoriju.

- Duga je i žestoka bila rasprava do kraja, ali kada je premijer najavio da će svi koji dolaze u Viktoriju i hoće da da je znam, ne bih je podelio s vama. On ima pravo da odluči kako želi - istakao je Đoković senior.

Otac tenisera je prokomenta­risao i čelne ljude turnira.

- Koja je to priznata vakcina, gospodine Kreg? Nije priznata ruska? Po našim kriterijum­ima su priznate samo kineska i ruska. Slobodarsk­i svet broji 90 odsto stanovništ­va na planeti. Za nas je to ruska i kineska. Priznajte i njih i vašu vakcinu, sa zadovoljst­vom. Mislim da to nije u redu jer rusku i kinesku ne priznajete.

Ni za Novaka, kao što je već poznato, karantin nije opcija.

- Može karantin, ali da 14 dana bude u hotelskoj sobi i da ne izađe ni u lobi hotela. Pa super su to smislili, neka igraju oni onda na turniru - rekao je Srđan Đoković potvrdivši tako reči svog sina da neće prihvatiti tu opciju.

Inače, Nole je u ekskluzivn­om intervjuu za „Blic” koji je dao prošlog meseca istakao da se još uvek nije odlučio oko odlaska u Australiju.

- U celoj ovoj širini stvari, ja još ne znam da li ću igrati u Melburnu. Ne znam koji će mi biti raspored. Ima previše nagađanja. budu deo Melburn Parka morati da budu vakcinisan­i, to je uključival­o navijače, osoblje i igrače - rekao je Tili.

Naravno, osvrnuo se i na odluku Đokovića da ne govori javno na temu primanja vakcine.

- Novak je jasno stavio do znanja da je njegov status privatan i lična stvar za njega i on ima potpuno pravo na tu poziciju, međutim, da bi došao u

 ?? ?? srđan Đoković je istakao da zapad ne voli novaka zato što je veliki patriota
srđan Đoković je istakao da zapad ne voli novaka zato što je veliki patriota

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia