Blic

VOLJE VANJEM DA TORAN

-

Rkako bi ga ubedili da mora da proda restoran za ponuđenu cenu - navodi se u optužnici.

Takođe, kako navodi Tužilaštvo, okrivljeni su preko svedoka poručili vlasniku restorana da je optuženi za koga je oštećeni imao saznanje da je opasan čovek koji je pripadao kriminalno­m miljeu odlučio da od njega kupi lokal, čime su kod oštećenog stvorili osećanje straha i uznemireno­sti koju pretnju su stalno pojačavali tako što su na dogovorene sastanke sa oštećenim dolazili službenim vozilo.

- Džipo m sa zatamljeni­m staklima poručivši oštećenom da su optuženi pripadnici državnih službi bezbednost­i što je kod ovoga stvorilo snažanoseć­aj straha za sebe i svoju porodicu kao i nemoći da se zaštiti jer mu je predočeno da ga prinuđuje ne samo čovek iz kriminalno­g miljea već i ljudi iz državnih službi navodi Tužilaštvo.

U optužnici se takođe navodi da je Konstantin­ović dolazio na sastanke i razgovarao sa vlasnikom restorana, dok su Stolić i pripadnik BIA sedeli i posmatrali “sa očiglednom ulogom da pokažu da optuženi ima podršku

Stoliću je pred Specijalni­m sudom počelo suđenje povodom optužbi da je odavao informacij­e klanu Velje Nevolje

držve”.

Optuženi su izvršavali ozbiljan pritisak na vlasnika lokala, pa su tako 22. septembra prošle godine “u cilju povećanja pritiska na oštećenog službenim vozilom sa zatamljeni­m staklima došli u restoran gde su petnaestak minuta kružili po restoranu, hodnicima i terasi i od zaposlenih tražili da pregledaju unutrašnjo­st soba, da bi tek nakon izvršenog obilaska lokala seli ipopili piće”.

- Odakle su se sva trojica odvezli u restoran u Žagubici na dogovoreni sastanak sa oštećenim gde mu je jedan

od optuženih rekao “lepo ti radi restoran, pune su ti sobe” - stoji u optužnici.

Podsetimo, Stoliću je 2. februara počelo suđenje pred Specijalni­m sudom povodom optužbi da je zloupotreb­om službenog položaja odavao informacij­a o istrazi protiv organizato­ra i dela pripadnika organizova­ne kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Krivična dela je negirao i najavio da će detaljno izneti svoju odbranu.

On se brani sa slobode, a zajedno s njim u tom postupku optužen je i Filip Golubović, kojem je, prema optužnici, kao pripadniku Belivukove grupe Stolić dostavljao tražene informacij­e.

Golubović je od 11. marta na izdržavanj­u kazne zatvora u Požarevcu, zbog drugog krivičnog dela.

Stolić je bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca.

Žbog krivičnog dela u Požarevcu uhapšen je sredinom septembra, a krajem decembra mu je ukinut pritvor. ■

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia