Blic

Žoc: Agesivna odbrana za pobedu

Crno-beli u sredu gostuju Trentu.

-

MEČ ABA LIGE između Partizana i Mornara na prvi pogled nije bio previše bitan na rezultatsk­om planu. Crno-belu su na drugom mestu i teško da mogu do prve pozicije, a ne mogu da padnu ni na treće mesto na tabeli regionalno­g takmičenja. Okršaj protiv Barana je iskorišćen da se što bolje izbrusi forma pred ključne duele, to je ekipa Željka Obradovića u uradila u trijumfu rezultatom 95:83. Bila je to 20. pobeda ove sezone u ABA ligi, nešto što navijači Partizana dugo nisu doživeli.

Naime, poslednji put kada je Partizan upisao 20 pobed u ligaškom delu ABA lige igrala se sezona 2009/10. Bila je to legendarna sezona Partizana kada je igran fajnal for Evrolige u Parizu, a regionalna titula je osvojena trojkom Dušana Kecmana.

Od sezone 2009/10. pa do danas, svašta se izdešavalo u Humskoj. Menjane su uprave, treneri, klub je prošao kroz izuzetno težak period, a izdvajaju se tri vrlo mučne sezone.

JE POZVAO NAVIJAČE NA MEČ SA CIBONOM 15. APRILA U „ARENI“

Ona iz 2016. godine, kada je Partizan upusao 12 pobeda i 14 poraza, što je najgori učinak crno-belih u ABA ligi. Po lošem se pamte i sezone 2017/18. (11-11) i 2020/21. (13-13).

Trener Željko Obradović bio je zadovoljan igrom protiv Mornara.

- Dobro smo počeli, bili agresivni. I mislim da je razliku između prvog i drugog poluvremen­a napravila upravo agresivnos­t u odbrani. Uz to Mornar je mnogo bolje čitao naše odbrane, iz toga se vraćao i bio na tih šest, osam ili deset poena razlike - rekao je trener Partizana.

Čestitao je i protivniku na dobroj igri.

- Bila je lepa utakmica, čestitam ekipi Mornara na zaista dobroj igri. I ono što je važnije bila je lepa i fer utakmica. Naravno, hvala navijačima na još jednoj lepoj večeri. Vidimo se na Ciboni poručio je Obradović.

Pre Cibone, crno-bele očekuje i poslednje kolo Evrokupa. Partizan u sredu (20) gostije Trentu u meču koji nema rezultatsk­i značaj. Kao i u ABA ligi, drugi su bez obzira šta urade u Italiji.

 ?? ??
 ?? ?? kevin panter je postigao koševa u pobedi partizana protiv mornara sa :
kevin panter je postigao koševa u pobedi partizana protiv mornara sa :
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia