Blic

GRBOVIĆ NA ZEMLJI, NAPADNUT I JUGOVIĆ

-

TOKOM PREPODNEVA JE došlo do incidenta u kojem su učestvoval­i aktivisti SNS na Novoj Galenici i lider PSG Pavle Grbović. Na objavljeni­m video-snimcima se vidi da je Grbović zadobio nekoliko ogrebotina na glavi i da ima upadljivo crvenilo oko uveta. Tuča je izbila u Novoj Galenici, u blizini prostorija lokalnog odbora SNS i mesne zajednice.

Na snimku, za koji se veruje da ga je mobilnim telefonom napravila Grbovićeva devojka Nina Stojaković, vidi se najpre da dolazi do koškanja, posle čega Grbović šoljom kafe gađa muškarca za kojeg se veruje da je simpatizer SNS. Muškarac je izbegao čašu, a zatim je nasrnuo na Grbovića i zajedno su pali na zemlju. U tuči i metežu koji su trajali još 10-15 sekundi Grbović je zadobio udarce od kojih ima pomenute ogrebotine i crvenilo oko uveta. U blizini je, srećom, bilo prisutnih koji su prekinuli tuču.

Grbović i njegova devojka su ranije objavljiva­li snimke iz Nove Galenike u kojima se vidi kako se suočavaju i raspravlja­ju sa mladićem za kojeg tvrde da je imao dupli birački spisak.

SNS se oglasila povodom incidenta koji se dogodio u blizini biračkog mesta na Novoj Galenici.

„Neverovatn­e su laži koje Pavle Grbović i Đilasovi mediji plasiraju u izbornom danu. Ne mare đilasovci što postoji i video snimak na kome se jasno vidi da upravo Pavle Grbović provocira članove SNS ispred prostorija izbornog štaba Mesnog odbora Galenika. Ne zanima ih ni što je Grbović staklenom čašom gađao naše članove, ali to je slika i prilika njihovog političkog delovanja, nasilje nad svakim ko nije sa njima“, kaže se u saopštenju SNS.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijev­ić rekao je juče da su zabeležena dva napada, na Lider PSG Pavle Grbović i na poslanika SNS Batu Jugovića u Čačku.

- Grbović je napadnut, ali ne na biračkom mestu. Došlo je do napada na Batu Jugovića u Čačku. On je, inače, poslanik SNS. O tome je obaveštena policija i verujemo da će nadležni organi kvalitetno uraditi svoj posao - saopštio je Dimitrijev­ić.

Povodom incidenata u Zemunu i Čačku oglasio se i MUP:

- Pripadnici MUP preduzimaj­u sve mere kako bi rasvetlili okolnosti incidenata koji su se dogodili tokom izbornog procesa u Čačku i Zemunu. Policija intenzivno radi na rasvetljav­anju okolnosti i identifiko­vanju osobe koja je u Čačku napala poslanika SNS Bratislava Jugovića, kao i na na rasvetljav­anju svih okolnosti vezanih za incident u Zemunu, ispred prostorija SNS, u kom je učestvovao predsednik PSG Grbović. ■

 ?? ?? grbović gađao šoljom naprednjak­a, ovaj mu uzvratio pesnicama
grbović gađao šoljom naprednjak­a, ovaj mu uzvratio pesnicama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia