Blic

REZULTATI LOKALNIH IZBORA

-

Prema prvim preliminar­nim rezultatim­a na lokalnim izborima u Boru najviše glasova dobila je lista „Vučić Zajedno možemo sve“- 35,38 odsto. Druga je koalicija Ujedinjena opozicija Bora sa 15,29 odsto, treća lista „Dačić Premijer“sa 10,77 odsto, a četvrta lista „Most - naš grad, naša sela“sa 9,84 odsto birača. Slede liste „Marinika Tepić - Za pobedu Bora“(9%), Dveri (4,09%), „Mladi u Bor(bi)” (3,52) i GG „Borci za Bor“(3,11%).

Od 35 mesta u Skupštini opštine Lučani 20 će pripasti SNS, koja je osvojila 53 odsto izašlih. Druga je GG “Ima jedan tim” za koju je izjasnilo 23,6 odsto, pa SPS koji je dobio devet odsto. POKS je poslednji u skupštini sa 5,9 procenata.

SNS ima natpolovič­nu većinu u opštini Sevojno, pošto je za tu stranku glasalo 47,87 odsto birača. Sa 22,7 odsto “Zdravoj Srbiji” Milana Stamatović­a pripašće pet mandata. Demokratsk­a stranka je osvojila 12,8 odsto, a Zavetnici (5,8%) i SRS (5,6%). Interesann­to je da Jedinstven­a Srbija neće imati nijednog poslanika iako je osvojila 5,41 odsto, što je daleko iznad cenzusa, i to zbog manje poznate odrebde Dontovog izbornog sistema.

SNS je osvojio 24 od 45 mandata. Druga najjača snaga u parlamentu je “Uroš Đokić – Ujedinjeni za pobedu Bajine Bašte” sa devet odbornika, šest odbornika imaće SPS, tri lista “Zdravo da pobedi” Milana Stamatović­a, dva “Mihajlo Marković – Ajmo ljudi” i jedan “Dveri”.

U Aranađelov­cu je pobedila lista “Vučić - Zajedno možemo sve”, a interesant­no je da je svih sedam lista prešlo cenzus. Većinu od 41 mesta imaće lista SNS, koja je osvojila 19 mandata. Sledi SPS sa 7, a potom Zavetnici sa 5 mandata. Ujedinjeni Aranđelova­c, koalicija DS, NS i SSP, osvojila je 4, a jedan mandat manje Koalicija sa narodom, koju čine Dveri i Zdrava Srbija. Dva odbornička mesta imaće POKS, a jedano Suverenist­i.

Na osnovu preliminar­nih rezultata izbornih štabova, pobedu je odnela lista SNS. U opštinski parlament, po tim podacima, ući će i liste Ujedinjeni za pobedu Palanke-marinika Tepić, koalicija NS i DS i lista SPS, ovim redosledom po broju osvojenih glasova.

KULANa izborima u opštini Kula ubedljivu pobedu odnela je lista SNS sa 52,93%. Druga je GG „Kritična masa – za pobedu“kojoj je iskazalo poverenje 11,66%, a sledi lista „Ujedinjeni za pobedu Kule“sa 9,89%. Četvrta je lista „Zajednice Srba“sa 8,41%, peta SPS sa 8,28%, a šesti Suverenist­i sa 6,14%.

Prema preliminar­nim rezultatim­a u Kladovu je najviše glasova osvojila lista “Aleksandar Vučić” - 44,92 odsto, druga je lista lista GG “Pokret za Kladovo” sa 29,22%, a treća lista SPS-A sa 18,51.

Na birališta u Zrenjaninu izašlo nešto više od polovine birača. Lista „Vučić – Zajedno možemo sve“osvojila je 41,12 odsto, druga je lista čiji je nosilac Marinika Tepić, za koju je glasalo 16,13 odsto, a slede lista SPS sa 9,08 odsto, koalicija Nada sa 5,23, lista Moramo sa 4,51 odsto, Zavetnici su osvojili 3,49 odsto glasova, a Zajedno za Vojvodinu 3,45 odsto.

Preliminar­ni rezultati u Knjaževcu pokazaju da je SNS osvojila 61,6 odsto glasova, SPS 13,3, Ujedinjeni za pobedu Knjaževca (NS, DS, SSP) 9,8, POKS Dveri 4,6, Kolicija Nada 3,8 odsto i SNP Nenad Popović 3 odsto izašlih na izbore.

U opštini Sečanj najbolja je lista SNS koja je osvojila 15 mandata, SPS je uzeo šest, a lokalna Grupa građana 2 mandata.

Na izborima u Medveđi lista SNS je od 25 mandata osvojila 13, a najveće iznenađenj­e je GG “Medveđa ima bolje” sa pet osvojenih mandata. Lista SPS je treća sa tri mandata, a lista „Za razvoj Medveđe“ima jedan odbornički mandat. Albanci će imati tri odbornika – dva mandata osvojila je lista „Za Medveđu“, a jedan Pokret za demokratsk­i progres.

Najveći procenat glasova Doljevčana dobila je lista SNS - 79,9 odsto. Lista “JS - Dragan Marković” osvojila je 8,4 odsto, lista “Ivica Dačić - Premijer” 8,3 odsto, a lista SRS 3,42 odsto.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia