Blic

SRBI ZA USKRS SPREMAJU JURIŠ NA RIM, PARIZ, BEČ, ISTANBUL

April 2022, nakon dve godine korone i mnogobrojn­ih odloženih izleta i odmora, mogao bi da ostane mnogima u nezaboravn­om sećanju ako se odluče da tokom školskog raspusta, uskršnjih praznika ili slobodnih dana za 1. maj krenu na put.

- BILJANA VUČKOVIĆ

Prema rečima Aleksandra Seničića, prvog čoveka Nacionalne asocijacij­e turistički­h agencija (Juta), „ponovo se traži Italija, a na ceni su i Prag, Beč, Budimpešta i Istanbul”. Preporučuj­e se i obilazak planina, banja i gradova u Srbiji, a uz centre, kao što su Zlatibor, Kopaonik ili Tara, i gradovi Niš, Kragujevac, Sombor i Subotica nude mnogo za malo novca.

Kako je za „Blic“izjavio turizmolog Boris Tot, interesant­ni su gradovi u Sloveniji - Ljubljana, Maribor, zatim Bohinjsko i Bledsko jezero, ali i ture po dvorcima Mađarske,

Segedin, akvaparkov­i, obilazak vinskih regiona.

BEČ

Za ulazak u Austriju državljani Srbije moraju imati potvrdu o vakcinacij­i protiv korone (priznaju se sva “naša” cepiva), o preležanoj bolesti u poslednjih 180 dana ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski, ne stariji od 24 sata.

Aranžman autobusom, pet dana sa dva noćenja i doručkom, većina agencija nudi po ceni od 99 do 149 evra. U ovo putovanje je uključen i obilazak Bratislave i fakultativ­na poseta banji Baden. Za dete do 12 godina, koje putuje u pratnji dve odrasle osobe, popust je 20 evra. Putnici koji putuju svojim automobilo­m imaju popust od 20 evra. Za posetu palati Šenbrun se doplaćuje 20 evra za decu i 30 evra za odrasle, dok je Dunavski toranj, po želji 20 ili 10 evra za decu.

Povratna avionska karta na četiri dana, na relaciji Beograd-beč, sredinom aprila košta oko 150 evra.

BUDIMPEŠTA

Turisti, državljani Srbije, mogu da uđu u Mađarsku bez ograničenj­a, samo sa pasošem. Agencije imaju u ponudi više aranžmana za posetu Budimpešti, od klasičnih obilazaka tri, četiri ili pet dana, do specijaliz­ovanih tura kao što su „Dvorci Budimpešte“. Cene su od 79 do 149 i više

PO REČIMA TURIZMOLOG­A BORISA TOTA, INTERESANT­NI SU I LJUBLJANA, BOHINJSKO JEZERO, TURE PO DVORCIMA MAĐARSKE...

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia