Blic

MAKRO MI JE NUDIO DA RADIM ZA NJEGA

- EKIPA „BLICA“

Ljubiša Vasić i konobar J. J. su uhapšeni u petak zbog sumnje da su počinili krivično delo trgovina ljudima, a obojica su, navodno, u Višem tužilaštvu negirala delo

Jedan od meštana Mihajlovca kaže za „Blic“da je njegov prijatelj odnose sa prostitutk­ama u Vasićevom lokalu platio 8.000 dinara

“Nudio je i meni tamo da radim, ali je bilo malo para”, rekla je novinarima “Blica” mlađa meštanka Mihajlovca i time potvrdila glasine da su u lokalnoj kafani u tom mestu kod Smedereva, koja je u vlasništvu Ljubiše Vasića, uhapšenog zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima, gostima nuđene seksualne usluge devojaka.

Idok je za neke meštane nepoznanic­a da se privedeni Ljubiša Vasić, koji je već u dva navrata hapšen zbog podvođenja devojaka, i dalje, navodno, bavi istim poslom, drugi su za “Blic” naveli da nema sumnje u to šta se u objektu dešava i opisali su kako je posao funkcionis­ao.

- Preko dana nisu radili, otvarali su u 23 časa - rekao je sagovornik i objasnio da bi to mogao da bude razlog zbog kog meštani možda nisu imali utisak da lokal i dalje radi:

“To što neke komšije kažu da ne radi, da je zatvoreno i da nikad nikoga nema, to je možda jer nije radio preko dana, pa su imali utisak da je zatvoren.”

Prema njegovim rečima, nije tajna ni ko je u objektu radio, a ni ko je dolazio zbog usluga koje su tamo, navodno, pružane.

- Radile su tri devojke, nisu meštanke, dovedene su odnekud. One su se šetale preko dana po selu, dobrovoljn­o su bile tu, niti ih je na silu držao, niti su se one krile, tako da nije baš da se nije znalo - priča.

Kako kaže, nekada je Vasićeva kafana bila poznata i dolazilo je mnogo ljudi, ali je posao vremenom utihnuo.

- Tu su sad dolazili bogatiji ljudi iz Požarevca, to su bile mušterije - tvrdi muškarac.

Ono što on, međutim, dovodi u sumnju jeste umešanost konobara J. J. (62), koji priveden u petak sa Vasićem zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima.

- Za Jovicu stvarno ne verujem da je učestvovao u tome, išao je tamo da zaradi, radio je kao konobar i pre nego što je počeo kod njega da radi. U selu nema mnogo posla, nije imao mnogo izbora gde da se zaposli. Čovek je u godinama, normalan, pošten, za njega stvarno ne mislim da ima veze sa tim - zaključuje sagovornik.

U jednom objketu u

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia