Blic

BENZEMA SPREMAN DA SRUŠI I „PLAVCE“

Kraljevi će biti oslabljeni za trenera Karla Ančelotija koji se nije oporavio od korona virusa i ostao je u Madridu.

- EKIPA “BLICA”

Ureprizi prethodnog polufinala Lige šampiona, Čelsi i Real Madrid večeras (21) ponovo igraju za mesto među četiri najbolja u Evropi. Ekipa Tomasa Tuhela je ukupnim rezultatom 4:1 eliminisal­a Lil, dok je kraljevski klub napravio podviog protiv Pari Sen Žermena i plasirao se dalje, iako je prvi meč izgubio sa 1:0, dok je i u drugom posle 60 minuta bilo 1:0 za Francuze. Neverovatn­i Karim Benzema se tada het-trikom pobrinuo da se Real ne oklizne na prvoj stepenici nokaut faze.

Čelsi je domaćin prvog duela, ali veliko je pitanje u kakvom se stanju nalazi najbolji tim Starog kontinenta. Od kako je počeo rat u Ukrajini, “plavci” su na udaru zbog gazde Romana Abramoviča koji je, posle sankcija britanske vlade, odlučio da proda klub. To je bio okidač za mnoge fudbalere da pre vremena počnu da razmišljaj­u o životu van “Stemford bridža”. Aspilikuet­a, Ridiger i Kristensen su, praktično, već bivši igrali Česlija, dok bi novu sredinu da potraže i Žoržinjo, Markos Alonso, Tijago Silva...

Posle svega, i ne čudi da je forma ekipe u padu što je potvrdio i poraz

od Brentforda (1:4) i to usred Londona. Trener Tuhel je rekao da to ništa ne mora da znači i da će njegovi fudbalera protiv Reala da pokažu da pehar Lige šampiona zaslužuje da ostane u njihovim rukama. Ben Čilvel će još dugo biti van tima, a loše je prošao i Kalum Hadson Odoi koji ima probleme sa člankom i leđima. Kristijan Pulušić se kasno vratio posle obaveza u reprezenta­ciji SAD i propustio je katastrofu protiv Brentforda, međutim, sada je spreman.

Što se Reala tiče, Eden Azar nije dobio priliku da igra protiv bivšeg kluba. On je operisan i oporavlja se u Madridu. Luka Jović se žali na povredu članka i on je, gotovo sigurno, ispao iz kombinacij­e. Za Špance je najvaženij­e da se Benzema oseća dobro i da će, zajendo sa Vinisijuso­m Žuniorom, predstavlj­ati najveću opasnost po Mendijev gol.

Kraljevi će u Londonu biti oslabljeni za trenera Karla Ančelotija koji se još nije oporavio od korona virusa. Kao i na prethodnim mečevima, tim će voditi njegov sin, Davide Ančeloti.

Drugi meč večeri igraju Viljareal i Bajern. Španci su iznenadili favorizova­nu Juventus, ali “žuta podmornica” sada protiv sebe ima tim koji je stvoren da ove sezone osvoji Ligi šampiona. Robert Levandovsk­i je nezaustavl­jiv ove sezone - na osam mečeva u Evropi postigao je 12 golova, kao i 31 u Bundesligi. ■

ROBERT LEVANDOVSK­I JE OVE SEZONE NA OSAM UTAKMICA U LIGI ŠAMPIONA POSTIGAO ČAK 12 GOLOVA

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia