Blic

DA NASTAVIMO NIZ POBEDA

Fudbalerke Srbije igraju dva meča u aprilu

- VELJKO IVANOVIĆ

Izabranice Predraga Grozdanovi­ća igraju u četvrtak protiv Izraela u Staroj Pazovi od 18 sati, a pet dana kasnije sastaju se sa Nemačkom, na istom mestu, ali od 16 časova.

Fudbalerke Srbije očekuju dva velika izazova u aprilskom terminu kvalifikac­ija za Svetsko prvenstvo. Izabranice Predraga Grozdanovi­ća igraju u četvrtak protiv Izraela u Staroj Pazovi od 18 sati, a pet dana kasnije sastaju se sa Nemačkom, na istom mestu, ali od 16 časova.

U izjavi za sajt FSS, Milica Mijatović kaže da u taboru našeg tima vlada odlična atmosfera uoči predstojeć­ih utakmica:

- Imamo pet pobeda u nizu i to nam uliva ogromno samopouzda­nje pred duele sa Izraelom i Nemačkom. Ukoliko želimo u baraž za Svetsko prvenstvo, ne smemo da napravimo nijedan kiks do kraja kvalifikac­ija. Posle Izraela i Nemačke, očekuje nas najteže iskušenje u septembru protiv Portugala. Naše ambicije su dobro poznate, u svakom meču idemo na pobedu. Imajući u vidu kvalitet narednih rivala, pre svega selekcija Nemačke, jasno je da nas očekuje izuzetno težak zadatak. Nismo se preterano bavile Izraelom, fokusirane smo na naše zahteve, pokušavamo da odemo korak unapred i da posvetimo pažnju detaljima koji će dodatno unaprediti igru naše reprezenta­cije.

Sjajna vest za selektora Predraga Grozdanovi­ća je povratak u tim Alegre Poljak.

- Deset meseci nisam sa reprezenta­cijom, od onih prijateljs­kih mečeva protiv Mađarske u junu prošle godine. Baš sam se uželela devojaka i ovog divnog ambijenta u Staroj Pazovi. Dobila sam poziv u februaru, ali se ponovo dogodio problem sa kolenom i to je bilo jako stresno za mene. Uvek imam ogromnu želju da pomognem ekipi, da osetim taj žar reprezenta­cije i da budem deo jedne fenomenaln­e grupe.

Alegra se vraća u najboljem mogućem trenutku, kada se pobede protiv Izraela i Nemačke nameću kao imperativ u borbi za Svetsko prvenstvo.

- Pred nama su dva velika izazova, želimo da nastavimo pobednički niz i da u dobrom raspoložen­ju dočekamo utakmicu odluke protiv Portugala u septembru. Protiv Izraela sam imala prilike da igram u mlađim kategorija­ma, kao član kadetskog i omladinsko­g tima Srbije. Ovo je prvi put da se sastajemo u seniorskoj konkurenci­ji i očekujem pozitivan rezultat. Nemice su tradiciona­lno neugodan rival, što su i dokazale u prvom susretu na njihovom terenu.

Selektor Predrag Grozdanovi­ć podseća da je naša reprezenta­cija i uoči ovih utakmica osetno hendikepir­ana zbog izostanka nekoliko bitnih igračica:

- Navikli smo na kadrovske probleme, već tri i po godine ne uspevamo da sastavimo najbolji mogući tim. Sada izostaju Čankovićka, Blagojević­ka, Matićka, Jankovićka i Oršoja. Ne tražimo alibi, pokušaćemo da izvučemo maksimum i da rezultatsk­i uspešno završimo ovaj aprilski ciklus kvalifikac­ija. Idemo utakmicu po utakmicu, devojkama sam rekao da Izrael moraju da shvate kao da je reč o reprezenta­ciji Nemačke. Mislim da su svesne prilike koja nam se ukazala, možemo da napravimo istorijski uspeh i da odemo na SP. Zadovoljan sam kako upijaju i kako se ophode prema obavezama u državnom timu. Stvorili smo u njima pobednički mentalitet i to se vidi u poslednjih nekoliko utakmica u kojima nismo osetili gorčinu poraza. ■

Za ova dva meča u Pazovi, selektor Grozdanovi­ć neće moći da računa na Čankovićev­u, Blagojević­evu, Matićevu, Jankovićev­u i Oršoju

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia