Blic

ZLATAN SPREMAN DA ODE U PENZIJU

Bez obzira na to što će morati da pojuri rezultat, Dijego Simeone kaže da njegova ekipa neće promeniti pristup u revanšu.

- PETAR LAZIĆ

ŠVEDSKI FUDBALER ZLATAN Ibrahimovi­ć spreman je da se penzioniše, objavili su italijansk­i mediji. Međutim, uslov pod kojim je Ibra spreman da „okači kopačke o klin“je da osvoji Skudeto sa Milanom.

Gazeta delo Sport javlja da je titula prvaka Italije ili Kup te zemlje jedan od preduslova da se Ibrahimovi­ć povuče. On je u oktobru 2021. napunio 40 godina, ugovor mu ističe na leto i trenutno je najplaćeni­ji u ekipi sa sedam miliona evra godišnje.

I dalje igra na vrhunskom nivou, a ispadanje Švedske u baražu za Mundijal u Kataru tera ga da razmisli o penziji u junu.

Njegov tim i ekipa Stefana Piolija trenutno vode u Seriji A, ali su kiksnuli u poslednjem meču kada su odigrali nerešeno protiv Bolonje, pa su samo bod ispred Napolija. ■

Pecnuo je Dijego Simeone Pepa Gvardiolu izjavom da nikada u karijeri nije imao sreću da sarađuje sa igračima poput Ćavija, Inijeste i Mesija i da je nevezano od talenta imao sreće da bude okružen takvim veličinama.

Psihološka igrica argentinsk­og stratega nije urodila plodom, jer je bitku na Etihadu ipak dobio Gvardiola. Očekivalo se da će Simeoneova ekipa pokušati da odigra na nulu, ali odbrana je izgubila koncentrac­iju u 70. minutu i tada je Kevin de Brujne napravio razliku.

Ni jedan, ni drugi trener nisu propustili priliku za hvalospeve na račun rivala posle utakmice.

- Igrali smo protiv sjajne, top ekipe protiv koje je vrlo teško igrati, ali napravili smo dobar rezultat. Imali smo prilike da postignemo drugi i treći gol - rekao je Gvardiola i odmah se uhvatio za opasku novinara da je Foden po ulasku u igru sa klupe dao ogroman doprinos ekipi.

- Fil je imao nekoliko sjajnih prijema lopte. Igrao je iz dubine, bio vrlo direktan prema protivničk­om golu. Znali smo da Gabrijel (Žezus prim. aut.) i Fil (Foden prim. aut.) poseduju posebnu energiju i da Džek (Griliš prim. aut.) ima kvalitet da zadrži loptu. Momci koji su ušli sa klupe bili su briljantni. Utakmica je bila tesna, ali bilo je pitanje strpljenja, a mi smo ga pokazali.

Godinama unazad defanzivni pristup Simeoneovi­h ratnika, donosio je Atletiku značajne rezultate u Ligi šampiona, ali nikada pehar. atletiko je odličan tim i super se brani: pep gvardiola

Sposoban je Argentinac da po potrebi transformi­še svoje najopasnij­e igrače u korisna defanzivna oružja.

- Osetili smo da će oni igrati 5-3-2... Pritom su usmerili Grizmana daleko na desnu stranu, a Žoaa na levu i pretvorili formaciju u defanzivni­h 5-5. Dakle, dve odbrambene linije od po pet igrača. U praistorij­i, danas ili za 100.000 godina, napadati dva reda od po pet igrača je vrlo teško. Nema prostora. Borbeni su i odlično se brane. Na pauzi sam rekao igračima da dobro radimo posao i da ne brinu. Gol nam je baš prijao, jer su u takvim okolnostim­a bili bolji od nas. Pretpostav­ljam da će utakmica u Madridu biti slična onome što smo videli u završnih 15-ak minuta utakmice nakon našeg gola - objasnio je Gvardiola.

Novinare je zanimalo da li je Gvardiolin fudbalski stil doneo pobedu Sitiju, a Španac je bio poprilično uzdržan u odgovoru.

- Ne znam. Pobedili smo u utakmici.

Dok je Španac bio zadovoljan urađenim u plavom delu Mančestera, Simeone je za razliku od svog štopera Stefana Savića, ipak pokazao nešto veće nezadovolj­stvo minimalnim porazom.

- Rezultat je loš jer smo tražili pobedu. Igrali smo protiv izvanredno­g protivnika. Brojke sve govore, golovi koje postižu kod kuće... Dinamični su, napadaju sa mnogo igrača, konstantno forsiraju kolektivnu, horsku igru što je vrlo lepo videti. Mi smo se u prvom delu savršeno branili, nismo mogli da napadnemo... U drugom smo pokušali nešto kroz povremene kontranapa­de. U Madridu ćemo igrati identično i tražiti gol - objasnio je popularni Čolo.

Argentinsk­i trener ima u glavi viziju kako bi njegova ekipa trebalo da izgleda u revanšu 13. aprila.

- Moraćemo da imamo malo više loptu u svojim nogama. Kada bismo imali priliku da češće cirkulišem­o, stvorili bismo im poteškoće. Oni su danas pronašli jedan pravi pas, De Brujne je specijalis­ta i njegovim golom su zasluženo pobedili.

Koliko daleko Atletiko može da ide, pitali su novinari Simeonea?

- Reči su beskorisne, teren će sve reći. Ovo je dug dvomeč, oni će igrati na isti način, to je njihov fudbal, a oni su verovatno najbolji tim na svetu. ■

 ?? ??
 ?? ?? bliži li se kraj velike karijere: zlatan ibrahimovi­ć
bliži li se kraj velike karijere: zlatan ibrahimovi­ć

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia