Blic

SMO SE, ALI NISMO TAS NA VAGI

-

Na pitanje da li je koalicija koju predvodi taj “tas na vagi” koji može da opredeli novu vladajuću koaliciju i da li zbog toga oseća posebnu odgovornos­t, Miloš Jovanović je rekao da “iako su se tome nadali, to se nije desilo, ali da svakako mogu da budu jedan od odlučujući­h faktora zbog koaliciono­g potencijal­a koji poseduju”.

- Idemo ka opoziciono­m statusu u Gradskoj skupštini i Narodnoj skupštini Republike Srbije, ne zato što mi volimo da budemo opozicija, mi smo ostvarili dobar rezultat, ali on nije toliko dobar da možemo da suštinski utičemo na političke odluke i sprovodimo naš program - naglasio je Jovanović.

prokomenta­risao Željko Mitrović, vlasnik Pinka.

- Nešto mi se javlja da će ceo Beograd ponovo na izbore i to ne zbog nepravilno­sti u izbornom procesu, već zbog doslednost­i najvećeg da ne pravi neprincipi­jelnu većinu, ali to ne znači da je nema! Obično kad mi se ovako javi tako i bude, inaguracij­a i saziv republički USKORO napisao je Mitrović.

Zoran Alimpić, član Gradske izborne komisije ispred liste “Ujedinjeni za pobedu Beograda“, kaže da je tako nešto tehnički moguće.

- Ako nemate većinu, ako ne može da se konstituiš­e skupština, raspisuju se ponovo izbori. Trenutno je tesno,

moguća je ta varijanta - kazao je Alipmić za N1.

Nedugo potom je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, izjavio da je spreman da o ponavljanj­u izbora za Skupštinu Beograda razgovara sa Vučićem.

- Normalno je da se smanje tenzije. On je predsednik svih građana i u obavljanju ove funkcije treba da vodi računa i o ovakvim stvarima. Naša lista bi tražila da se ponovljeni izbori na ovih 258 biračkih mesta održe nakon šest meseci i ja bih o tome razgovarao sa Vučićem - kazao je Đilas za TV Nova.

Milica Đurđević, predsednic­a stranke Zavetnici, kaže, Đilas nema našu saglasnost da pregovara s vučićem, kaže obradović

međutim, da Đilas nema mandat, niti ovlašćenja da u ime cele opozicije pregovara sa Vučićem oko beogradski­h izbora. Ona smatra da novi izbori u Beogradu jesu najrealnij­a opcija, ali da postoje zakoni, procedure i institucij­e, te da to ne može biti predmet dogovora dva čoveka.

- Nedavno održani izbori jasno su pokazali da je monopol SSP-A nad pojmom opozicije apsolutno poražen, kao i njihov manir da uređuju opozicionu scenu prema sopstvenom nahođenju, ličnim hirovima i uskostrana­čkim interesima saopštila je Milica

Đurđević.

Ona je dodala da je veliki broj građana na društvenim mrežama skrenuo pažnju na jednu zanimljivo­st.

- Poziv na dogovor o ponavljanj­u izbora, koji je Đilas uputio Vučiću, pojavio se svega pola dana nakon što je vlasnik TV Pink Željko Mitrović na svom tviter profilu objavio “prognozu” da će izbori u Beogradu biti ponovljeni - saopštila je Đurđević.

I lider Dveri Boško Obradović rekao je da predsednik SSP, Dragan Đilas, nema saglasnost njegove koalicije da pregovara sa Vučićem i čak kritikovao zahtev da se ponove izbori u Beogradu.

- Znam da je ovo što ću reći neprijatno, ali to neko mora da kaže: Niko više nema monopol u opoziciji da govori u ime svih nas, pa ni Dragan Đilas. A posebno niko nema nikakvu saglasnost da pregovara sa Vučićem. Od kada je Patriotski blok postao politički faktor, prozapadna opozicija mora da shvati, kao i Vučić, da od sada za sva najvažnija nacionalna i državna pitanja moraju da konsultuju i nas - rekao je Obradović, a prenosi N1.

Istakao je da je “prošlo je vreme dvopartizm­a i dueta Vučić-đilas”.

- Patriotski blok Dveri

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia