Blic

UŽEN ZA TVU ĐOKIĆA

-

pruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) iz Aleksinca ubijeni su 27. septembra nakon što su iz Moravca krenuli za Aleksinac. Njihova ugljenisan­a tela pronađena su 2.oktobra u ataru Moravca a spaljeni automobil „folkasvage­n pasat“nedaleko od 12 kilometara udaljene Tešice. Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo krajem oktobra prvo je uhapšen Đokićev brat od tetke, penzionisa­ni vatrogasac Goran Džonić, a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, kao i braća Milošević.

Nakon petomesečn­e istrage Miloševići­ma, koje je Džonić označio kao planere a jednog od njih i kao izvršioca zločina, 1.marta je ukinut pritvor pa su pušteni da se brane sa slobode jer nisu nađeni nikakvi dokazi koji ih povezuju sa ubistvom. Iz pritvora je 3.marta pušten i Džonićev sin Milan, vatrogasac, jer nema dokaza da je umešan. Oba Džonićeva sina, i Milan i Stefan, imaju jake alibije da su u noći ubistva bili na svojim radnim mestima, pa se očekivalo da i Stefan, koji je po zanimanju profesiona­lni vojnik, bude pušten da se brani sa slobode. Ali, o tome će očigledno odlučivati Viši sud u Nišu, najpre kroz proveru osnovanost­i osnovanost­i optužnice.

Kako je „Blic“pisao, svi dokazi za sada povezuju samo Gorana Džonića. Njegov DNK je na novcu i vreći sa 40.000 evra, iskopanoj iz voćnjakaka­o i na pištolju koji je nađen sakriven nakon što je on ispričao policiji gde se nalazi a za koji je balistički­m veštačenje­m utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić. Sigurnosne kamere u Tešici snimile su „pasat“Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem. Jedan mladić posvedočio je da je 26. septembra dovezao Džonića iz Tešice jer je navodno kod majstora ostavio motor ali je proverom je utvrđeno da je motor bio na popravci još u avgustu. Metalostru­gar iz Moravca je posvedočio da je Džoniću pomogao da napravi navoj za koji se ispostavil­o da je prigušivač, a dve nedelje nakon zločina naprasno je rođaku vratio dug od 10.000 evra. I plac na kojem se nalazi Stefanova kuća, a na kojem je pronađen zakopan novac, nalazi se u vlasništvu Gorana Džonića. ■

Kako je „Blic“pisoa, svi dokazi do sada povezuju samo Gorana Džonića sa zločinom

Stefan, sin okrivljeno­g Gorana Džonića, tereti se za pomaganje u teškom ubistvu, kao i za nedozvolje­no držanje oružja

 ?? ?? ugljenisan­a tela đokića pronađena su 2. oktobra u ataru moravca
ugljenisan­a tela đokića pronađena su 2. oktobra u ataru moravca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia