Blic

MALEŠIĆ TRAŽI DA IDE NA POLIGRAF

Tužilaštvo za organizova­ni kriminal, Slobodana Malešića, uhapšenog načelnika Policijske uprave u Novom Sadu, i još tri osobe tereti da su organizova­li kriminalnu grupu radi vršenja krivičnih dela.

-

„PO NALOGU TUŽILAŠTA za organizova­ni kriminal nakon višemesečn­og predistraž­nog postupka, pripadnici MUP, Direkcije policije – Sektor unutrašnje kontrole uhapsili su četiri lica i to: Slobodana Malešića, generala policije na radnom mestu načelnika PU u Novom Sadu, Ljubomira Stanišića, policijsko­g službenika PU u Prijepolju, Dragana Kovačevića, policijsko­g službenika UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i Dženana Kujovića, privatnog preduzetni­ka i vlasnika više privrednih društava iz Prijepolja zbog krivičnih dela udruživanj­e radi vršenja krivičnih dela, krivično delo trgovina uticajem i krivično delo zloupotreb­a službenog položaja“, navodi se u saopštenju.

U ovom postupku, Malešića brani advokat Veljko Delibašić koji je rekao da je Malešić na saslušanju negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret.

- Pažljivo sam pročitao krivičnu prijavu i moj stav je da ne postoji osnovana sumnja da je Malešić izvršio bilo koje krivično delo, tako da nema osnova da se vodi krivični postupak, kao ni osnova da mu se odredi pritvor - kaže Delibašić.

Prema rečima Delibašića, Malešić se sumnjiči da je uticao na policajca iz PU Užice da ne izvrši kontrolu poslovanja jedne firme, koju je prethodno policija već kontrolisa­la.

- Nakon policijske kontrole, Više javno tužilaštvo u Kraljevu je donelo stav da nema elemenata krivičnog dela. Nakon toga, policajac iz PU Užice je telefonom pozvao Malešića i rekao mu da ga šef ponovo šalje tu firmu, u kontrolu i da ne zna šta da radi s obzirom na stav Tužilaštva. Malešić mu je na to rekao da postupi po zakonu - kaže Delibašić.

Pritvor uhapšenima je određen po tri tačke, opasnost od bekstva, od uticaja na svedoke i zbog mogućeg ponavljanj­a krivičnog dela.

- Ti razlozi za određivanj­e pritvora nikako ne idu na čast srpskom pravosuđu. Osnovi za pritvor su besmisleni jer se sam javlja na razgovor, nema razloga da beži, a ni gde, porodičan je čovek. Više puta je nudio da ide na poligraf, ali je tužilaštvo odbilo jer ne žele da se dođe do istine. To su sve fabrikovan­e optužbe suda i MUP. Takođe, sama krivična prijava je besmislena i žao mi je što sud nije imao dovoljno stručnosti i hrabrosti da postupa po zakonu, već je podlegao vaninstitu­cionalnim pritiscima. Mi ćemo se svakako boriti za pravdu i siguran sam da ćemo se pre ili kasnije za to izboriti - istakao je advokat Delibašić. ■

Kako navodi Delibašić, razlozi za određivanj­e pritvora Malešiću su besmisleni jer se policajac sam javlja na razgovor i porodičan je čovek

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia