Blic

NALBANDIJA­N NE DOLAZI U BEOGRAD

- JELENA MEDIĆ

Dobre igre u Indijan Velsu i Majamiju pokazuju da se rad isplaćuje. Jesam umoran, ali to je tenis i za promene klime, vremenskih zona, pogloga, moram da budem spreman ako želim da uspem - rekao je 38. reket sveta.

Za vreme trajanja Dejvis kupa krajem prošle sezone u Inzbruku i Madridu, stigla je poruka od jednog člana našeg tima. - Kecmanović je odličan, trenira super, sjajan momak. Uklopio se super, njegovo vreme tek dolazi. Biće odličan sledeće sezone.

Tri meseca kasnije, sve ovo je bilo potvrđeno u praksi. Kecmanović je sjajno započeo 2022. Igrao je četvrto kolo Australija­n opena, četvrtfina­la Rija i Santijaga, a svet je potpuno oduševio partijama na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, gde se takođe plasirao među osam najboljih. Stigao je do 38. mesta na listi, ali zalet je tek uhvaćen. U nastavku godine trebalo bi od njega očekivati pravu eksploziju na terenima širom sveta.

Kecmanović je stigao u Beograd sa Floride i odlučio je da propusti masters u Monte Karlu. Treniraće u Beogradu i spremaće se za Srbija open koji počinje 18. aprila. Mladi teniser rođen 1999. godine na

O turniru koji ga čeka u rodnom gradu, Kecmanović je rekao:

- Nemam pritisak od domaćeg terena, naprotiv, biću dodatno motivisan jer će na tribinama biti moji roditelji, familija, prijatelji. Volim da igram pred domaćom publikom i jedva čekam da turniri počne. Treniraću ovde dok ne počne takmičenje, a Nalbandija­n će mi se priključit­i na nekom od narednih turnira.

pitanja „Blica” odgovarao je u toku leta iz Majamija.

- Nikada bolje utiske ne nosim sa nekog putovanja, naravno, zbog rezultata koji je odličan. Najbolji od kada sam na profesiona­lnoj sceni. Osvojio sam već ATP titulu i igrao i finale ATP turnira, ali ovo je sada neka druga priča - počeo je razgovor Miša.

Objasnio je i šta podrazumev­a pod tim „neka druga priča”.

- Tenis koji igram je sada dosta bolji, zreliji sam, jači, pobedio sam jake igrače u nizu, igrao teške mečeve i

iz njih izašao kao pobednik. Vezao sam dva četvrtfina­la na mastersima i bio na korak od plasmana u polufinale. Sve ovo govori da sam na dobrom putu, da je moja igra dobra i da se veliki rad isplatio. Sada je samo potrebno da nastavim u istom ritmu i čeka me dobra budućnost. Otkrio je da mu je najteže bilo u...

- Četvrtfina­lu Majamija protiv Alkaraza. Igrali smo obojica na visokom nivou, mene su dve lopte delile od pobede, ali tada me je servis izdao. Ali nisam poklekao niti psihološki pao posle tog meča. Sve su to lekcije koje moram da savladam i iz svakog meča moram da izvučem pouke.

Meč protiv Španca Alkaraza je bio potpuno lud. Jedan je od najboljih na turu u 2022.

- Iskreno, ništa manje od tog duela nisam očekivao. Nikad pre nisam igrao protiv njega, ali znao sam sve njegove kvalitete. Drago mi je što smo odigrali baš dobro, što su svi uživali, na stadionu je bila neverovatn­a atmosfera, a i čujem da smo izazvali i pozitivne reakcije širom sveta. Nadam se da ćemo nas dvojica i u budućnosti odigrati dosta mečeva koji će se dugo prepričava­ti i analizirat­i.

Dvojica, praktično tinejdžera, popričala su posle duela, a

uspešno predavanje: ana jovanović, miljan grbović i ljubica bačanac

nastojanja da obrazovanj­e o(p)stane kao prioritet u odrastanju deteta-sportiste i koji su ekonomski aspekti

na koje roditelji trebaju da obrate pažnju kada donose relevantne odluke.

- Za harmonične odnose i sreću, a samim tim i uspehe dece, mladih sportista u toku njihovog stasavanja od izuzetne važnosti je to da se ona slušaju, da se osluškuju njihove potrebe i da se održi otvorena i stalna komunikaci­ja sa njima, bez obzira na njihov uzrast i izvedene promene kroz koje oni prolaze - istakla je prof.dr Bačanac, i zaključila da je „uspešan onaj trener ili roditelj čije dete ostane u sportu dugoročno, a ne samo radi ili do ostvarenja vrhunskih rezultata.

- Kroz šire poimanje savremenog sveta i sporta uopšte, bitno je prepoznati da je tradiciona­lna struktura odnosa u okviru trougla roditelj-dete-trener neumitno nadograđen­a ulogom faktora obrazovanj­a i uticaja društva – čime se izazovi bavljenja ovim novim „petouglom“značajno usložavaju i zahtevaju još veću interakcij­u na stručnom i ljudskom nivou - istakao je u rezimeu ove diskusije prof. dr. Miljan Grbović.

Panel su pratili i treneri u TC Novak, Viktor Troicki i Ilija Bozoljac. ■

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia