Blic

CONGA SE POVLAČI IZ TENISA

-

ŽO-VILFRID CONGA JE odlučio da se povuče posle Rolan Garosa. Izmučen nakon povreda i oporavaka od istih, Francuz je odlučio da kaže „zbogom” sportu kojem je posvetio život.

- Pre nekoliko nedelja sam odlučio da zavšim karijeru na Rolan Garosu. Biće to moj 15. Rolan Garos - rekao je Conga, koji će 17. aprila napuniti 37. godina, u video snimku objavljeno­m na društvenim mrežama i dodao: - Trebalo mi je dosta vremena da donesem ovu odluku. Već godinama, svaki dan se pitam - šta to radim, zašto se toliko mučim, imam li razloga da ulažem sav taj napor.

U svojoj kolekciji ima i masterse u Parizu i Kanadi, ali i Tokio, Beč, Mec, Roterdam, Marsej, Lion, Antverpen, Dohu, Johanesbur­g i Bangkok. ■

Kecmanović je otkrio detalje razgovora.

- Čestitali smo jedan drugom i bili smo saglasni da nam ovakvi mečevi trebaju. Dueli puni adrenalina, neizvesnos­ti, preokreta. Super je bilo. Zbog ovoga volimo tenis i ovakvi mečevi nam daju motivaciju da budemo još bolji. Kecmanović je oduševio gledaoce kreativnoš­ću. Sada ima mnogo više rešenja u realizacij­i poena. To mu, naravno, daje na samopouzda­nju. - Radio sam puno u poslednje vreme upravo na tome, na toj raznovrsno­sti u gradnji poena. Na tome je Nalbandija­n insistirao. Pomoglo je i to što sam fizički spreman, a brzina u kretanju mi je donela stabilnost, samim tim rezultate i samopouzda­nje. Što više pobeđujem, imam više samopouzda­nja. To je logično. Pun sam samopouzda­nja i sa nestrpljen­jem čekam ostatak sezone. A nastavak sezone donosi izazove na šljaci. Zbog umora ću propustiti Monte Karlo, ali onda će igrati na Srbija openu, u Minhenu, Madridu, Rimu i na Rolan Garosu. - Umoran sam, igrao sam u poslednja četiri meseca na tri kontinenta, prošao na hiljade kilometara, menjao klimu i vremenske zone, podlogu, ali moram da budem spreman na sve izazove ako želim da uspem. Nema izgovora. Samo rad donosi ispunjenje željenog cilja.

Ove godine je već igrao na šljaci, tako da mu prelazak sa betona na najsporiju podlogu neće teško pasti.

 ?? ??
 ?? ?? ne želi da rizikuje, već hoće da se oporavi: mateo beretini
ne želi da rizikuje, već hoće da se oporavi: mateo beretini
 ?? ?? žo-vilfrid conga će se penzionisa­ti sa 37 godina
žo-vilfrid conga će se penzionisa­ti sa 37 godina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia