Blic

MAJAMI DRUGA KUĆA

-

Kecmanović je veći deo detinjstva proveo na Floridi jer je kao junior trenirao na IMG Akademiji. Zato mu je tamo uvek drago kada igra.

- U Majamiju je uvek lepo. Pozitivna atmosfera, velika podrška prijatelja, odlična organizaci­ja, lepo vreme, godine sam proveo u blizi u IMG akademiji i zaista se osećam kao da igram kod kuće.

- Mislim da je dobra opcija da kombinujem turnire i podloge jer si tako konstantno spreman za izazove. Zato sam i odlučio da posle Australije odem u Južnu Ameriku. Spreman ću dočekati turnir u Beogradu. Naravno, dosta će zavisiti i od žreba, protivnika, ali moja želja je uvek ista: da igram dobro i pobeđujem.

Kecmanović je u novu sezonu krenuo sa 69. mesta na listi, a već sada je 38. Time je izjednačio svoj najbolji ranking u karijeri.

- Očekujem da samo napredujem u 2022. Nikada ne pravim pritisak da moram u određeno vreme da stignem do nekog rankinga. Idem korak po korak. Važno mi je da verujem u sebe i tim. Rezultat će sigurno doći. Zadovoljan sam za sada, ali neću da se zaustavim na ovome. Želim stalno da budem bolji.

Kecmanović je u tri meseca 2022. pronašao put i do srca navijača, neki ga porede i sa Novakom Đokovićem i vide ga kao naslednika najboljeg tenisera sveta.

- Novak je najveći u istoriji tenisa, neko ko i kada nije na turniru neprestano pomera granice. Drago mi je da sam izazvao pozitivne komentare, pozitivnu energiju i daću sve od sebe da ne razočaram navijače već da ćemo se u budućnosti samo zajedno radovati.

Pohvale za dobre rezultate su stigle i od Viktora Troickog, selektora Dejvis kup reprezenta­cije Srbije i ostalih članova našeg tima.

- Imam veliku podršku od Viktora. Trenirali smo zajedno pre mog odlaska u Južnu Ameriku, veliki je čovek i prijatelj, sjajan trener kao što je bio i sjajan igrač. Nikad neću zaboraviti Dejvis kup u Austriji i Madridu, moj debi za Srbiju, sve trenutke koje sam proveo i doživeo sa timom, priliku koju mi je pružio i koliko je verovao u mene. Dobio sam poruke i od drugova iz tima koje mi mnogo znače. Volim taj timski duh, timski rad, sve što doživimo kao tim, to je neprocenji­vo i zauvek ostaje u srcu. Zajedno smo jači - zaključio je Miomir Kecmanović. ■

Atlanta je nadigrala Vašington sa 118:103, a u pobedničko­m timu briljirao je Bogdan Bogdanović. Ponovo je Srbin bio među najefikasn­ijima koji je postigao rekord sezone sa čak šest pogođenih trojki u ovom meču. Bogdanović je duel sa „čarobnjaci­ma“završio sa 18 postignuti­h poena uz dva skoka i četiri asistencij­e, a meč je počeo sa tri pogođene trojke u prvoj četvrtini. U timu Vašingtona je najefikasn­iji bio Kristap Porzingis sa 26 poena i 18 skokova, dok su mu najbliži bili Kori Kispert i Danijel Gaford sa po 12, jedina dvojica preostalih sa dvocifreni­h brojem poena u poraženom timu.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia