Blic

„DRŽAVNI SLUŽBENIK“NA JOŠ VIŠEM NIVOU

Nove epizode obrađuju kompleksnu temu koja je još vruća, priča za “Blic” producent i tvorac ovog serijala.

- DAFINA DOSTANIĆ

Treća sezona popularnog serijala „Državni službenik“počinje da se prikazuje od 23. aprila na Superstaru. Režiju dvanaest novih epizoda potpisuje Miroslav Lekić, a za scenario su zaduženi Vladimir Kecmanović i Staša Bajac.

Radnja nove sezone biće smeštena u savremenim i aktuelnim okolnostim­a koje su zadesile svet - pandemiji virusa kovid-19. Glavni junak Lazar Stanojević, koga tumači Milan Marić, je državni službenik kome je služba svetinja. Naći će se pred novim problemima na poslu i u porodici.

- Nove epizode obrađuju kompleksnu temu koja je još vruća. Oni koji su pogledali deo novih epizoda kažu da je to možda i najbolja sezona do sada. Ona je izuzetno produkcion­o bogata sa jakom pričom. Publika će zaista uživati u njoj. Pridružilo nam se i nekoliko turskih glumaca, kao i Anja Ilić iz Banjaluke, Ana Lečić, a tu su i Igor Đorđević i Nikola Pejaković koji su doneli jedan komičan elemenat u celu priču. Smatram da smo uspeli da “Državnog službenika” podignemo na još veći nivo - priča za “Blic” tvorac ovog serijala i producent Predrag Gaga Antonijevi­ć.

Zanimljivo je da su prava za prikazivan­je otkupile svetske platforme Disney+ iz Indije, Globoplay iz Brazila, Somos Next i Flix Latino za područje SAD i Portorika, Pop TV, Brio kanal i Voyo iz Slovenije i RTL i Play Premium platforma iz Hrvatske.

Antonijevi­ć takođe otkriva šta se dešava sa serijom “Baš Čelik”, koju je najavio prošle godine i koju bi trebalo da režira.

- Prošle nedelje smo o ovom projektu pričali sa Vladimirom Lučićem (generalni direktor kompanije Telekom

Srbija, prim, aut.). I on želi da što pre krenemo sa realizacij­om projekta. Pokušavamo da skockamo celu priču, a to je veliki posao. Bukvalno to je za mene najmanje tri godine života. Znaćemo sve odgovore u vezi ovog projekta u narednih mesec dana. Planiramo da krenemo sa snimanjem od sledeće jeseni.

Saznajemo od Antonijevi­ća da se trenutno snima šesta sezona “Ubice mog oca”, a posle toga kreću i sa drugom sezonom “Pevačice”. Što se tiče serije “Bunar“Igora Đorđević, ona je završena i trenutno je na obradi a na jesen se planira emitovanje. Reditelj kaže da je “Bunar” izuzetna serija i sasvim drugačija od svih onih koji su se prikazival­e na TV.

Već 11. maja Antonijevi­ć počinje dosnimavan­je “Dare iz Jasenovca”.

- Pre nekoliko dana sam došao iz Crne Gore, tačnije iz Risna i Bara, gde ćemo raditi prvu epizodu serije. Priča počinje kada se se Budo (Ljubomir Bandović) i Dara (Mirjana Karanović) sreću u “kristalnoj noći” u Zadru, posle pedeset godina. Ima tu još nekoliko novih glumaca ali o tome ćemo pričati kada krenemo sa snimanjem. Mi već od filma imamo četiri epizode ali ja hoću ovom prvom da zaokužim priču “Dare iz Jasenovca”. Siguran sam da će i serija, kao što je bio i film, biti veoma gledana. Planiramo da je prikažemo za Božić, ali otom - potom - zaključuje reditelj. ■

Mi već od filma imamo četiri epizode ali ja hoću ovom prvom da zaokružim priču “Dare iz Jasenovca”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia