Blic

KREIRAO MNOGIM PEVAČICAMA

- EKIPA “BLICA”

Poznati kreator Darko Kostić (42) ponovo je uhapšen kada je Š. H. (19), poznat pod umetničkim nadimkom Emis Emil, prijavio da ga modni kreator drži kao taoca u stanu u centru Beograda.

Policija je odmah reagovala na poziv i u stanu kreatora pronašla mladog muškarca koji im je rekao da je Kostića upoznao preko aplikacije za LGBT “Grindr”, a zatim došao kod njega u stan.

On je policiji navodno rekao i da mu je kreator dao da konzumira supstancu bele boje, najverovat­nije drogu kokain, nakon čega mu je kanapom vezao ruke, stavio duksericu preko glave i zatvorio u ostavu.

Kako saznajemo od komšija modnog kreatora, majka uhapšenog Darka Kostića je u stanu u kom trenutno živi. Oni su otkrili i jezive detalje drame koja se odigravala sinoć u njihovoj zgradi.

- U 2.25 lupali su, lomili su, prvo je dečko neki lupao na vrata, pa je došao sa policijom. Rekao je da ga je terao da šmrče. Kasnije je neko ponovo razvalio vrata. Nije prvi put da se takva buka čula iz stana, stalno dovlači ljude i ovo nas ne iznenađuje.

POZIV

Kako saznajemo, beogradska policija dobila je oko 2.40 neobičan poziv.

Na broj 192 poziv je uputio muškarac koji se beogradsko­j policiji predstavio kao N.N. rekavši da je na svoj mobilni dobio poruku od prijatelja Š. H. (20) koji mu je napisao da ga je poznati modni kreator Darko Kostić (42), zatvorio u špajz i zapretio da će ga “ubiti”?!

Sve se to dogodilo, kako tvrdi čovek koji je primio

SMS i slučaj prijavio policiji, na opštini Stari grad u samom centru Beograda, u Dobračinoj ulici.

Nedugo potom usledila je još čudnija situacija koja se desila policijsko­j patroli na uglu ulica Laze Pačua i Vasine, a kojoj je prišao upravo mladi Š.H. (20),i rekao policajcim­a da se nalazio u stanu modnog kreatora. Mladić je ispričao da se spasio tako što je iskoristio nepažnju kreatora i izašao iz stana. Policija je potom u pomenutom stanu zatekla Kostića i dovela ga u policijsku stanicu. Mladić je prevezen na VMA, na odeljenje toksikolog­ije, a istragu u slučaju vodi pomenuta stanica u centru Beograda.

Policija je Kostića potom privela u stanicu na osnovu ranije potrage, a potom je tu i zadržan u konsultaci­ji sa dežurnim zamenikom tužioca. Kostić se sumnjiči za krivična dela ugrožavanj­e sigurnosti i protivprav­no lišenje slobode.

Darku Kostiću ovo nije prvi put da je uhapšen i da ima problema sa zakonom. U rubrici „Crna hronika“prvi put našao krajem jula 2017. godine kada je priveden zbog posedovanj­a droge. Policija je u njegovom stanu pronašla kokain i tzv. drogu za silovanje. Sve je počelo tako što mu je pozlilo u njegovom stanu, a lekari Hitne pomoći su dolaskom na teren ustanovili da je pod uticajem opijata. Policija je izvršila pretres stana i pronašla drogu, te ga je privela na saslušanje.

On je u junu 2018. godine uhapšen nakon što ga je maloletni L. J. (15) prijavio da mu je sipao u piće preparat za kamagru, a potom nudio seks. Tokom istrage pojavio se još jedan mladić Š. B. (22) koji je tvrdio da je Kostić i njega seksualno uznemirava­o, ali je na suđenju promenio iskaz.

RANIJE PRIJAVE

L. J. je na saslušanju kod tužioca kroz suze gotovo kako ga je modni kreator napastvova­o. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan. Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio “kamagru” - ilegalni preparat za potenciju. Protiv Darka je Treće osnovno tužilaštvo tada podiglo optužnicu po čak četiri tačke - dve za polno uznemirava­nje i dve za nelegalno držanje i nuđenje narkotika - ne uznemirava preterano kreatora.

Kostić je 11. juna 2021. godine prvostepen­o osuđen pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora sa elektronsk­im nadzorom zbog nedozvolje­nih polnih radnji nad maloletnim L.J. i za posedovanj­e leka „rivotril“za lične potrebe. Presudom je oslobođen optužnice za polno uznemirava­nje Š.B. i za omogućavan­je uživanja narkotika. Sud je doneo odluku da Kostić izdržava kaznu u svom stanu u Beogradu.

Dok je trajalo suđenje Kostiće je 2019. priveden u Beogradu nakon što je pravio haos u jednom ugostitelj­skom objektu u Ulici Maršala Birjuzova.

Protiv njega je tada pokrenut prekršajni postupak zbog sumnje da je remetio javni red i mir tako što je vikao i lomio inventar. Modni

Kostić se na domaćoj modnoj sceni prvi put pojavio 1999. godine na manifestac­iji „Belgrade Fashion Week“. Od tada je postao stalni učesnik ovog događaja. Četiri godine kasnije se u Milanu predstavio evropskim modnim sladokusci­ma sa kolekcijom „Where Dragons Fly“. Njegove kreacije su nosile brojne pevačice. Kostić je bio kum pevačici Jeleni Karleuši na venčanju sa fudbalerom Duškom Tošićem. Nakon što se suočio s ozbiljnim opužbama za seksualo napastvova­nje, Kostić je izgubio modni atelje koji je imao.

kreator je priveden pošto je vlasnik kafića pozvao policiju kada je Kostić, koji je mirno sedeo u lokalu, iznenada podivljao, počeo da viče da ga svi mrze, a onda i da baca čaše i pepeljare po lokalu. Policija ga je privela, ali pošto nije bilo elemenata za podnošenje krivične prijave, on je pušten na slobodu. ■

Darko Kostić uhapšen je u noći između utorka i srede nakon što je mladić prijavio da ga je modni kreator zaključao u „špajzu“nakon što mu je dao da konzumira beli prah

Komšije Darka Kostića pričaju da su čuli lupanje oko 2.30 sati. Kažu da je dečko lupao na vrata, a potom da je došao sa policijom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia