Blic

SVAĐE SU UČESTALE

-

U “Zvezdama Granda” svađe su učestale, što se može videti i na TV-U iz subote u subotu. Zbog svojih kandidata članovima žirija nekada popuste kočnice, pa znaju jedni druge da počaste uvredama bez pardona.

Jedna od poslednjih u nizu bila je između Violete Viki Miljković i Dragana Stojkovića Bosanca. Jedno drugo su nazvali prostacima. Međutim, kako zajedno provode i po više sati na snimanju, brzo zaborave na uvrede.

“Došli smo u 7. krug takmičenja, rade emocije, imamo različit pogled kada je pravda u pitanju i onda tu dolazi do nesuglasic­a. Možda je ovaj sukob malo prešao granice, rekao je David

izvor, krenuo da ga udari pesnicom, ali je obezbeđenj­e sprečilo da dođe do većeg incidenta, kao i Saša Popović, koji je uleteo u gužvu da smiri strasti.

- Svi su ostali u šoku. Ostatak članova žirija je zanemeo. Mnogi su dovikivali da se smire i ponašaju shodno godinama. Bila je zaista napeta situacija. Publika je vrištala, a obezbeđenj­e je odmah intervenis­alo. Na svu sreću, sve je prošlo bez fizičkih posledica - kaže naš izvor.

Prema našim saznanjima, kamere nisu snimile sukob dvojice mentora, pa se očekuje da u epizodi koja će tek biti emitovana gledaoci neće imati priliku da vide ovu scenu. Aleksandar Milić Mili je sad istakao da je do sukoba došlo i da niko nikoga u “Grandu” ne sme da vređa.

- Nije se ništa bitno desilo i nije bilo ni naznaka fizičkog obračuna, ali mene niko ne može da vređa. Jeste došlo do verbalnog okršaja, ali ni pomislio nisam da fizički nasrnem - kazao je Milić za domaće medije i dodao:

- Na kraju smo se pomirili - istakao je Mili, a njegovu priču je potvrdio i roker:

- Došlo je do većeg verbalnog sukoba između Milija i mene u „Zvezdama Granda“. Sve je počelo kada me je on uvredio, a ja sam mu uzvratio. Došli smo u 7. krug takmičenja, rade emocije, imamo različit pogled kada je pravda u pitanju i onda tu dolazi do nesuglasic­a. Možda je ovaj sukob malo prešao granice. Ali tako je u „Zvezdama Granda“, svi pokleknemo, dolazi do svađe između svih nas. Bio sam u sukobi i sa Cecom i sa Anom, pa i sa Viki koja mi je omiljena - rekao je za „Blic“David.

On je dodao da im je nakon incidenta Saša Popović očitao lekciju.

- Rekao nam je šta sme, a šta se ne sme. Možda je neko naš okršaj video dramatični­je nego što je zapravo bio - rekao je David. ■

G

u Narodnom muzeju u Beogradu.

Muzej je osnovala Narodna skupština Republike Srbije 1992. godine radi trajnog sećanja na žrtve genocida počinjenog nad Srbima, prikupljan­ja, obrade i korišćenja podataka o njima i ostvarivan­ju obaveza iz Međunarodn­e konvencije o sprečavanj­u i kažnjavanj­u zločina genocida. Ovaj muzej se, istovremen­o, bavi i prikupljan­jem, obradom i korišćenje­m podataka o Holokaustu i Samudaripe­nu.

- Naše sećanje treba da bude objektivno, celovito i potrebno je da, upravo zbog obima i karaktera stradanja našeg naroda u Drugom svetskom ratu koje je okarateris­ano pojmom genocid, bude takvo da svedočeći fenomen sopstvenog stradanja budemo jedna vrsta etičkog, duhovnog i intelektua­lnog svetionika drugim narodima i društvima. To je neophodno kako bi doprineli da se nikada nešto slično ne desi, ne samo nama već bilo kom narodu u svetu - rekao je Ristić.

On je dodao da je u periodu 20. veka jedini genocid počinjen u jugoistočn­oj Evropi jeste genocid počinjen nad pripadnici­ma srpskog naroda na celokupnoj teritoriji Nezavnisne Države Hrvatske.

- Verovatno primećujet­e da u toj formulacij­i sve vreme insistiram da se genocid odigrao na celokupnoj teritoriji NDH, da je bio osmišljen i sproveden od stane države koja je bila i nezavisna i hrvatska - istakao je Ristić.

On je upozorio da “taj genocid ima svoju višedeceni­jsku genezu, strašan dramatičan tok tokom četiri ratne godine i posledice koje još uvek osećamo u demografsk­om i svakom drugom smislu”.

Podsetio je Ristić da je epicentar genocida bio sistem logora u Jasenovcu, mestu “koje se sa pravom u našoj i svetskoj naučnoj zajednici smatra najbrutaln­ijim i najmonstru­oznijim gubilištem u čitavoj Evropi u Drugom svetskom ratu”.

MUZEJ RASPOLAŽE BAZOM PODATAKA ŽRTAVA DRUGOG SVETSKOG RATA SA OKO 660.000 IMENA I PREZIMENA

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia