Blic

LIVERPUL U ZALETU

-

Liverpul je pobedom u derbiju nad Mančester junajtedom (4:0) u utorak uveče preuzeo prvo mesto od Mančester sitija, koji je sinoć igrao sa Brajtonom. Crveni do kraja sezone igraju sa Evertonom, Totenhemom i Vulverhemp­tonom kod kuće, odnosno sa Njukaslom, Aston Vilom i Sautempton­om u gostima. Što se “građana” tiče, na “Etihadu” dočekuju Votford, Njukasl i Aston Vilu, a idu na noge Vulverhemp­tonu, Lidsu i Vest Hemu.

u kojem vladaju Salah, Kejn, Son i Ronaldo, a u koji će od naredne sezone da uđe i Erling Haland kao devetka Mančester

sitija. On je na 122 meča u Čempionšip­u postigao ukupno 82 gola (16 asistencij­a), dok u Premijer ligi ima dosta slabiji učinak - samo 24 gola na 104 utakmice. Poslednje sezone u Premijer ligi, kada je Fulam ispao, dao je samo tri gola na 27 utakmica, odnosno jedan na svaka 463 minuta!

Takođe, od dolaska na Ostrvo, Mitrović nije uspeo da veže dve sezone u istom takmičenju. Debitovao je 2015/16. za Njukasl i odmah je ispao, da bi se “svrake” posle 12 meseci vratile u Premijer ligu. Isti ritam imao je i sa Fulamom koji će morati ozbiljno da se pojača kako ponovo ne bi tražio pojas za spasavanje. A, to neće biti nimalo lako, ali ni jeftino, Everton je od početka sezone potrošio 150 miliona evra na pojačanja i... ništa. Na korak je od ispadanja.

Fulamovi igrači su procenjeni na ukupno 147 miliona evra, koliko u Premijer ligi vrede igrači Votforda, Barnlija i Noriča, sve klubova koji se od prvog kola bore za opstanak. Čak devetorici igrača u junu ističu ugovori, a dosta je i fudbalera koji su na pozajmici i koji moraju da se vrate u svoje klubove. Mladi Portugalac, 19-godišnji Fabio Karvaljo se već sve dogovorio sa Liverpulom i uskoro će da potpiše ugovor. S druge strane, klub bi trebalo da od lige dobije oko 190 miliona evra.

Što se Mitrovića tiče, on je vezan do 2026. godine. I, da nije, više puta je ponovio da ne želi da ide iz Fulama, čak i kada je klub ispao. Zato je i ljubimac navijača koji u njemu vide spasioca, čoveka koji će od Fulama da napravi stabilnog premijerli­gaša.

Ove sezone je postigao više golova od ekipa Barnslija (31), Piterboroa (37) i Hala (38) i potvrdio da vredi više od igranja na “Krejven Kotidžu”. Mitrović je procenjen na 18 miliona evra, a zimus se za njega interesova­la i Barselona. Ako se Mitar bude pitao...

- Da, postigao sam 40 golova, ali mislim da mogu i više. Imam još četiri godine da to postignem. Ovo je bila neverovatn­a sezona - dodao je Mitrović. ■

Premijer liga Čempionšip

104 122

24 82

Salah (Liverpul) 22 Son (Totenhem) 17 Žota (Liverpul) 15 Ronaldo (Mančester j.) 15 Mane (Liverpul) 14

ivanić je na asistencij­u kataija bio precizan u 16. minutu za 1:0

(0)0 sa Rendžersom i 167. večitom derbiju.

Zato je trener Dejan Stanković odlučio da priliku pruži Milanu Pavkovu koji je postao „doktor za TSC“- na prethodne dve utakmice sa klubom iz Bačke Topole postigao je četiri gola.

U odnosu na meč sa Partizanom (0:0), Stanković je ostao bez Rodića zbog žutih kartona, tako da je ponovo igrao sa trojicom štopera, s tim da su Pankov i Dragović bili ispred golmana Borjana, dok je Eraković otišao levo. Gajić je na desnoj strani odmenio ponovo povređenog Pićinija, a Ben je zaigrao umesto Srnića.

Zvezdaši su od početka imali više loptu u svojim nogama, ali osim šuta Pavkova glavom, nije bilo ozbiljniji­h prilika. Videlo se da crveno-beli ne srljaju, a strpljiva igra se isplatila u 16. minutu. Katai je prošao po levoj strani i uposlio je Ivanića koji je sa dva metra samo podmentnuo nogu za 1:0.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia