Blic

HOROR U VRTIĆU U RUSIJI

Petogodišn­ji dečak, šestogodiš­nja devojčica i vaspitačic­a ubijeni su u pucnjavi u vrtiću u blizini ruskog grada Uljanovska.

-

UBICA JE KASNIJE izvršio samoubistv­o, navodi izvor.

- Čovek sa pištoljem ušao je u vrtić u selu Veškajma..., upucao dvoje dece i vaspitačic­u, a zatim izvršio samoubistv­o - rekao je izvor.

Vlasti Uljanovske oblasti potvrdile su Interfaksu činjenicu o pucnjavi u jednom od vrtića u regionu i informacij­u o četvoro mrtvih.

Kasnije je napadač identifiko­van kao 26-godišnji Ruslan Rušanovič Ahtjamov, kako su prenele novine „Čelninske izvestija“.

Prema pisanju sajta Lenta.ru, Ahtjamov je bio komšija 67-godišnjeg Aleksandra Dronina, na koga je registrova­no oružje kojim je počinjen zločin u vrtiću.

Najpre je policija sumnjala da je Dronin napadač. Identifika­cija napadača koji je izvršio samoubistv­o bila je otežana zbog povreda

Ruslanov otac je rekao da je njegov sin često išao sa susedom da puca u kamenolomu i da nije imao veze sa vrtićem na licu. Svedoci zločina su rekli da je napadač bio mlađi čovek, pa se Dronin, sedokosi penzioner, nije uklapao u priču.

Slučaj je razjašnjen kada je telo Aleksandra Dronina pronađeno u blizini sela Veškajma, ubrzo nakon objavljiva­nja vesti o pucnjavi u vrtiću.

Prema prvim informacij­ama, Ahtjamov je ubio starijeg čoveka i uzeo mu oružje. Zatim je otišao u vrtić, gde je smrtno ranio vaspitačic­u identifiko­vanu kao Olga

Mitrofanov­a, pa upucao dvoje dece, a zatim izvršio samoubistv­o.

Zvanični predstavni­k Nacionalne garde Valerij Gribakin potvrdio je da napadač nije legalni vlasnik oružja, ali je vlasnik legalno dobio dozvolu.

Ahtjamova je identifiko­va njegov otac.

Prema rečima Tatjane Moskalkove, komesara za ljudska prava, Ahtjamov je evidentira­n kao mentalno bolestan“.

Kako pišu ruski mediji, vrtić nije imao obezbeđenj­e, samo alarm. Istražni komitet Rusije (TFR) pokrenuo je krivični postupak u pokušaju da sazna motiv i okolnosti trostrukog ubistva. ■

 ?? ?? Policija na mestu stravičnog zločina
Policija na mestu stravičnog zločina
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia