Blic

Evra je prosečna cena manjih stanova na Vračaru evra u proseku košta kvadrat manjeg stana na Voždovcu evra po kvadratu treba izdojiti za prosečno opremljene stanove na Novom Beogradu, ali u A bloku ili naselja West 65 i do 4.000 evra

-

Najnoviji podaci govore da se prosečna cena manjih stanova (od 30 do 40 kvadata) na Vračaru kreće oko 3.000 evra, dok se na Voždovcu kvadrat može kupiti po prosečnoj ceni od 2.000 evra. Ukoliko je u pitanju stan sa potrebnim ulaganjima ili se nalazi u prizemlju ili potkrovlju, na opštini Voždovac se mogu naći i stanovi po ceni od 1.600 evra.

Situacija na Novom Beogradu je znatno drugačija. Cena kvadrata je od 2.500 evra za prosečno opremljene stanove, ali u novim luksuznim kondominij­umima, poput A bloka ili naselja West 65, cene se kreću i do 4.000 evra po kvadratu.

- Kada je Savski venac u pitanju, prosečna cena kvadrata kreće se u rasponu od 2.500 do 3.000 evra za standardno opremljene stanove, a u novim naseljima kao što su Skajlajn ili Beograd na vodi dosežu i do 4.500 evra i više - navode na portalu nekretnine.rs.

U Mirijevu je prosečna cena kvadrata oko 1.400 evra, ali ide i do 1.900 evra.

A na pitanje gde se danas mogu naći manji stanovi, odgovor je “svuda, ali se i kupac vrlo brzo nađe“. ■

Obveznici koji ne poštuju zakonske propise i nakon utvrđenog roka, odnosno od 1. maja, ne počnu da izdaju validne fiskalne račune, biće sankcionis­ani, saopštila je Poreska uprava. Uprava ističe da puna implementa­cija Zakona o fiskalizac­iji podrazumev­a obavezno izdavanje fiskalnog računa sa svim propisanim elementima uz prepoznatl­jiv QR kod, i da su “netačne informacij­e da se prelaskom na novi model fiskalizac­ije smatra dovoljnim potpisivan­je ugovora o nabavci elektronsk­og fiskalnog uređaja sa dobavljače­m i preuzimanj­e bezbednosn­og elementa”.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia