Blic

„Jazak voda“nosilac prestižnog žiga „ČUVARKUĆA“DAR PRIRODE

Fruškogors­ka voda „jazak“, koja izvire i puni se u našem najstarije­m Nacionalno­m parku Fruška gora već više od 17 godina, odnedavno se upisala i među „čuvarkuće“.

- P. O.

DEVET PROIZVODA OVOG brenda iz asortimana negazirane i gazirane vode dobilo je pravo na žig kvaliteta i domaćeg porekla u okviru projekta „Stvarano u Srbiji“Privredne komore Srbije. Iz kompanije NIS, kojoj pripada ovaj prestižni brend, ističu da je „čuvarkuća” dodatna potvrda da je Jazak voda rezultat jedinstven­og dara prirode i predanog rada zaposlenih koji su omogućili da bude dostupna u svim krajevima naše zemlje.

- Izvorska prirodna voda „jazak” puni se u skladu sa najvišim tehnološki­m, industrijs­kim i bezbednosn­im standardim­a proizvodnj­e. Karakteriš­e je jedinstven i snažan geolokalit­et mesta na kojem izvire. Na ovom području nalaze se krečnjačko-dolomitske stene koje su stare više stotina miliona godina, a koje se mogu videti i na površini, neposredno u blizini manastira Jazak. Kroz njih protiče voda i svojim tokom dobija izuzetan hemijski i mineralni sastav koji je čini pogodnom za svakodnevn­u upotrebu. Možemo reći da „jazak voda” u svojoj kristalnoj čistoći svedoči o geološkoj istoriji naše zemlje - objašnjava Nenad Đukić, rukovodila­c Pogona za proizvodnj­u pijaće vode „jazak”.

Dodaje da će učešće u projektu „Stvarano u Srbiji“ i žig „čuvarkuća“znatno doprineti da potrošači prepoznaju kvalitet i jedinstven­ost „jazak vode”.

- Kao i sve što nam dolazi iz prirode, ova voda blagotvorn­o utiče na organizam svojim optimalnim mineralnim sastavom. Svi ovi proizvodi se pune nedaleko od izvora, u pogonu „Jazak” na Fruškoj gori priča Đukić.

Kako kaže, u planu je da za žig konkurišu i sa ostalim proizvodim­a kao što su vode sa dodatkom vitamina i minerala sa voćnim aromama.

- Izuzetno je važno istaći i podržati ono što je proisteklo iz naše zemlje i što je rezultat rada i umeća naših ljudi. Ovaj projekat je sjajan vid podrške domaćim proizvodim­a i proizvođač­ima, voda „jazak” je dar naše zemlje, zbog čega je naša kompanija veoma ponosna što je deo „Stvarano u Srbiji” i što ima ovakvo lokalno blago koje može da ponudi i pokaže potrošačim­a - ističe Đukić.

Prema njegovim rečima, cilj je da se kroz promociju brendova i proizvoda koji je iznedrila Fruška gora, kao što je „jazak voda”, pokažu sva prirodna bogatstva ovog područja, ali i Srbije.

- Fruška gora obiluje prirodnim lepotama, ima bogat biodiverzi­tet i geodiverzi­tet, a samim tim i ogroman turistički potencijal. Takođe, i Srbija je zemlja bujne i raskošne prirode i kao takva ima mnogo toga da ponudi, a jedan od takvih proizvoda je i prirodna voda „jazak” - navodi Đukić i poručuje da žig „čuvarkuća“može u budućnosti da otvori put brendu „Jazak” do regionalni­h tržišta i potrošača koji žele da za svoju porodicu obezbede najbolje iz prirode. ■

„Jazak voda” u svojoj kristalnoj čistoći svedoči o geološkoj istoriji naše zemlje, kaže Nenad Đukić

„Srbija je zemlja bujne i raskošne prirode i kao takva ima mnogo toga da ponudi“

Danas brend „Jazak“pripada NIS-U, a pored izuzetnog kvaliteta, koji je višestruko potvrđen na osnovu rezultata istraživan­ja sprovedeni­h kako u domaćim tako i u međunarodn­im laboratori­jama, ovaj brend učestvuje u brojnim projektima koji se bave zaštitom životne sredine i ide u korak sa kompanijsk­im vrednostim­a, kao što su odgovornos­t i briga o onima kojima je podrška najpotrebn­ija. Između ostalog, vodeći se brigom o zdravlju zajednice i svesna značaja pružanja podrške u borbi protiv pandemije virusa korona, kompanija NIS je tokom 2020. godine uputila donacije od oko 60.000 litara pijaće vode „jazak“različitim zdravstven­im ustanovama u zemlji, dok je usled nastavka borbe sa epidemijom, u prošloj godini udvostruči­la količine i ukupno donirala više od 122.000 litara vode.

„Svi ovi proizvodi se pune nedaleko od izvora, u pogonu ’Jazak’ na Fruškoj gori“

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia