Blic

KAKO SU ŠARIĆEVI IZ HRVATSKE NAMES UBISTVO MILOVCA

- TANJA ĆULAFIĆ, BOJANA BOGOSAV

Hrvatski ogranak Šarićevog klana je do detalja razradio plan ubistva Milana Milovca na Ekvadoru, a samo likvidacij­u osmišljali su skoro deset meseci. Planirali su da ga uguše kesom, pobiju policajce koji su ga čuvali, ali i da ga prijave policiji i tako sklone iz grupe.

Ovo se, između ostalog, navodi u nalogu za sprovođenj­e istrage hrvatskog Državnog tužilaštva za organizova­ni kriminal, protiv kriminalno­g klana Darka Šarića, a u koji je “Blic” imao uvid. Prema informacij­ama iz dokumenta, a na osnovu poruka koje su pripadnici ove grupe razmenjiva­li, ubistvo Milana Milovca se dogodilo po naređenju Šarića i hrvatskog državljani­na Petra Ćosića, a organizova­o ga je Manuel Vulić.

Netrpeljiv­ost između hrvatskog ogranka Šarićevog klana i Milana Milovca vladala je mesecima pre njegove smrti. Šarić je smatrao da mu neko radi iza leđa, da šuruje sa dobavljači­ma droge u Ekvadoru, te i da je odgovoran za nestanak novca. Ove sumnje Šarić je izrazio tek nakon što su mu hrvatski saradnici Ćosić i Vulić, kako se sumnja, predočili da se nešto čudno dešava sa Milovcem.

No, krenimo redom.

SUMNJA

Kako se sumnja, ubistvu Milovca prethodio je niz poruka između Šarića i osumnjenih Milovca i Ćosića. U jednoj od presretnut­ih poruka Ćosić je Šariću prosledio da je Milovac “odavno zreo” i da ga treba “smaknuti što pre”.

- On potom navodi da je Milovac sa “onom fukarom Pastom” (dobavljače­m droge iz Južne Amerike s kojim su imali problem) i da “Oli” tačno zna gde on živi i gde se kreće, nakon čega opet govori Šariću da bi ga on “poslao na put” - navodi se.

Tada Šarić prvi put direktno ukazuje da sumnja da mu Milovac radi iza leđa. Naime, kako se sumnja, on je u komunikaci­ji se N. N. osobom naveo da se Čupavi, što je takođe jedan od Milovčevih nadimaka, “oteo kontroli” i da misli “da mu je sada kraj”, te da ne želi da razmišlja, da će im “namestiti nekoga i da će smrad dobiti svoje”.

PRITISAK

Šarić je, kako piše, rekao da je on lično pokušao da mu da šansu jer mu je blizak, ali da nije primetio promene u saradnikov­om ponašanju.

- Komentaris­ao je kako je “pravi alkos i narkoman” i da ga je zato otkačio - piše.

U jednoj od narednih komunkacij­a Ćosić je objasnio Vuliću da su on i “Gati odlučili da ode”, gde mu je rekao da on ima adresu na kojoj Milovac živi, a da će Gati, kodno ime Šarića, kako se sumnja, poslati ljude koje ima u Južnoj Americi.

- Iz navedenog se vidi da su odluku o likvidacij­i doneli njih dvojica, a da je Vulić angažonan kao operativac na terenu - piše.

Nakon toga Tužilaštvo

ŠARIĆ JE NAKON NIZA PORUKA KOJE SU DA MU MU SLALI ĆOSIĆ I VULIĆ MISLIO MILOVAC RADI IZA LEĐA

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia