Blic

Komisija je htela da me otera sa Akademije

Glumica je otkrila detalje iz profesiona­lnog života i istakla da je na bezobrazlu­k upisala FDU.

-

MIRA BANJAC JE u desetoj deceniji života, ali i dalje glumi vedrim duhom. Ona je sada ispričala detalje sa njenog prijemnog na novosadsku Akademiju, kao i da je njena karijera umalo zaustavlje­na na samom početku. Još u školi je pokazivala stav i skretala je pažnju na sebe. Oblačila se drugačije i volela je da bude u centru pažnje. Prve nastupe je imala u crkvi, gde je za Vaskrs i Božić pevala. Njena učiteljica je uvidela potencijal i ona je spremala za prijemni. Mira je bila prva klasa koja je upisala novosadsku glumačku Akademiju, ali na prijemnom uopšte nije obećavalo da će to biti jedna od najuspešni­jih glumačkih karijera na ovim prostorima.

- Ja izabrem monolog koji nikada u životu neću igrati, ali meni se to dopalo. Ipak, to je sve izgledalo katastrofa­lno. Dolazim na audiciju, devojke lepe, dugonoge, u bundicama, ja u engleskoj vojničkoj bluzi, sa maramom. Ulazi nešto, tačnije ulazim ja, ali hrabro. I kad sam došla na prijemni, rekla sam, ja možda neću položiti, ali ja natrag neću. Natrag u Erdevik ne - ispričala je Mira Banjac za emisiju “Metamorfoz­e” na RTS-U.

- Krene monolog, vidim i ja katastrofa. Međutim, moj budući profesor je nešto u meni pročitao i on kaže “hajde da joj damo neku improvizac­iju”, ne bi li nešto iščupao iz mene. Improvizac­ija je izgledala tako da dolazi poštar i donosi mi telegram u kom piše da mi je umro brat. Ja sam tu na svom terenu, igram i poštara i sve oko toga. Otvorim taj telegram i nasmejem se. Naravno, to naiđe na zapanjenje, pitaju me zašto se smešim, na šta im kažem “Ja nemam brata”. I ja sam na taj beobrazluk upisala Akademiju - sa osmehom je ispričala glumica. ■

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia