Blic

Iskrenost mi stvara dosta problema u životu

Dovoljno je bilo ući u taj svet, isključivo muški, sa idejom ravnopravn­osti. Naravno, koristila je taj odnos muške moći nad ženama, trudeći se da bude u njenu korist, priča poznata glumica.

- TEODORA BOROZAN

Pevačicu je manijak iz Hrvatske pratio više od godinu dana, a kako saznajemo, uznemirava­o je i njene bližnje preko društvenih mreža, a kulminacij­a svega desila se kada joj je prišao u jednom beogradsko­m restoranu i pretio nožem.

Pevačicu Sandru Prodanović, poznatiju kao Sandra Afrika, nepoznati čovek iz Hrvatske progoni više od godinu dana, a sada ju je u jednom restoranu u prestonici navodno napao nožem i pretio da će je zaklati. Pevačica se nakon incidenta oglasila za “Blic” rekavši da je uplašena, a policija je privela pomenutog muškarca.

- Čovek koji me proganja više od godinu dana se pojavio ispred mene i pitao me: “Znaš li ti ko sam ja?”. Ne znam šta je hteo. Da li da razgovara sa mnom ili šta već- rekla nam je pevačica, pa je dodala:

- Pretio je svima koga je video u mojoj blizini na društvenim mrežama. Sada tek nisam mirna.

Izvori sa lica mesta su rekli da je pevačica napadnuta sa leđa i da joj je muškarac pretio nožem, a srećom su reagovali zaposleni i momci za susednim stolom. Nakon toga je stigla policija.

Policija je tokom noći tragala za čovekom, da bi kasnije, navodno, Sandra sa policajcem sela u restoran, kada je taj muškarac ponovo pozvao i ubrzo je došao na isto mesto, te su ga inspektori savladali, a vest da je priveden je potvrdio i Sandrin menadžer Aleksandar Moskovljev­ić.

- Tačno je. Upravo se desio incident. Sva sreća pa je bilo ljudi u restoranu, inače ko zna kako bi se to završilo. U pitanju je nepoznat čovek koji Sandru proganja godinu dana. Mene je taj čovek zvao i poručio da će da je zakolje ako mu se ne javi na telefon. U pitanju je verovatno psihički poremećena osoba koja je njen fan - rekao je on, te je dodao:

- Sandra plače, potresena je. Malopre mi je javila da je čovek uhapšen. ■

PEVAČICA ALEKSANDRA RADOVIĆ priznaje da ju je iskrenost mnogo puta u životu koštala.

- To je teško pitanje. Nemam poseban strah. Svakog dana čovek misli da je dan tako da nikoga ne povredi, ne vređa nikoga, da ne bude dobar roditelj, da budete čisti pred sobom. Nemam straha, ali svakodnevn­o razmišljan­je o temi opravdanos­ti onoga što smo svima poverili da budemo dobri ljudi, dobri roditelji. Iskrenost mi stvara dosta problema u životu - priznaje pevačica za „Avaz“, koja napominje da nema strahova. ■

Pretio je na društvenim mrežama svima onima koje je video u mojoj blizini. Sada tek nisam mirna istakla je ona

vodič, praktikum “Pomisliš li ikad da je tvoje telo samo jedna čudna gomila mesa koju na okupu drži hrpa kostiju obmotana džakom od kože i da sav taj gustiš kontroliše supermoćan računar u tvojoj glavi? Ne. Izvini ako sam te šokirao. Nisam hteo da budem grub. Samo sam hteo da kažem da je tvoje telo čudno. Uostalom, svako je takvo - tvoje, moje, tela tvojih roditelja, nastavnika matematike. Njegovo posebno...“

„Vrlo zanimljiva i duhovita knjiga o ljudskom telu, organima, funkcijama... Zasnovna na medicinski­m saznanjima, zaodenuta jednostavn­ošću i prijemčivo­šću, prožeta zanimljivo­stima i rečitim ilustracuj­ama (Henri Pejker). Slovi da je za decu ali je zanimljiva i za one koji su nekada bili mališani. Autor je lekar, iz lekarske porodice, i stendup komičar.

“Propolis books“, prevod sa engleskog Aida Bajazet, 407 strana

Utoku je snimanje dugo najavljiva­nog špijunskog trilera “Vera” Nedeljka Kovačića. U filmu i seriji ulogu Vere Pešić, koju su prozvali srpskom Mata Hari, tumači Jovana Stojiljkov­ić,

za koju mnogi tvrde da spada u red trenutno najboljih domaćih glumica mlađe generacije.

Koliko ste znali o ovoj istorijsko­j ličnosti pre nego što ste dobili ulogu Vere?

- Nažalost, mnogi od nas nisu ništa znali o Veri Pešić, a ja sam prvi put čula za nju kada sam bila pozvana na kasting, pre dve godine. Jako je uzbudljiva njena životna priča, koja je inspirativ­na, filmska. Živela je u jednom surovom vremenu, pre početka i tokom Drugog svetskog rata, prepunom podeljenos­ti i različitih ideologija. Zatečena okolnostim­a, borila se kako za sebe tako i za svoje najbliže i svoju britkost i inteligenc­iju, radoznalos­t ali i hrabrost i ponos koristila je ne bi li preživela taj začarani krug koristolju­blja i krajnosti jednog, mahom, muškog sveta.

U čemu je ona bila ispred svog vremena i kako je opstajala u

 ?? ?? zatekli zmiju na kućnom pragu pa pozvali ekološku policiju važno mi je da sam Čista pred sobom
zatekli zmiju na kućnom pragu pa pozvali ekološku policiju važno mi je da sam Čista pred sobom
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia